Numărul estimat al şomerilor în luna iunie, în creştere

Date ale Institutului Naţional de Statistică indică pentru luna iunie 2013 un număr de 736.000 de şomeri, în creştere cu 26.000 de persoane comparativ cu perioada similară a anului trecut. Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,5 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 8,3 la sută în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,8 la sută – în cazul celor de sex feminin). Numărul persoanelor fără un loc de muncă, în vârstă de 25 – 74 de ani, reprezintă 75,2 la sută din numărul total al şomerilor estimat pentru luna iunie 2013.

Marea Britanie va acorda consultanţă României în domeniul obţinerii energiei din deşeuri

Potenţialul energetic al biomasei din ţara noastră poate ajunge la peste 318.000 de tone, anual, cantitate care poate încălzi peste 2,5 milioane de gospodării, fiind principalul combustibil rural, conform declaraţiei ministrului Mediului -Rovana Plumb.
În acest context, cu prilejul recentei vizite în România a secretarului de stat pentru energie şi schimbări climatice din Marea Britanie, Edward Davey, s-a stabilit ca această ţară să acorde consultanţă României în domeniul obţinerii de energie din deşeuri.
„Având în vedere experienţa Marii Britanii, precum şi obiectivele Strategiei Europa 2020, considerăm că pentru România ar fi utilă obţinerea de asistenţă tehnică privind elaborarea Programului naţional de recuperare a energiei din deşeuri municipale şi pentru elaborarea unui document prin care să se evalueze contribuţia sectorului deşeuri în combaterea schimbărilor climatice”, a subliniat ministrul român.

Arestat preventiv pentru furtul unei centrale termice

Poliţiştii Secţiei 1 Ploieşti au fost sesizaţi, acum două zile, în legătură cu furtul unei centrale termice, precum şi al unor calorifere din fontă şi al mai multor ţevi din cupru dintr-un imobil din Ploieşti. În urma investigaţiilor specifice, poliţiştii l-au identificat pe principalul suspect – I.V., din Ploieşti. Acesta a fost depistat şi reţinut la domiciliu, după care a fost prezentat Judecătoriei Ploieşti, care i-a emis mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile. Cât priveşte bunurile sustrase, acestea au fost recuperate şi predate persoanei vătămate.