„Lupii” par să-şi fi făcut contract cu ghinionul în această perioadă. Trei meciuri în şase zile şi tot atâtea remize, deşi formaţia pregătită de către Cosmin Contra i-a fost superioară, de fiecare dată, adversarei, ratând o sumedenie de ocazii. Ultimul exemplu, partida cu FC Braşov, una încheiată fără gol, dar în care ploieştenii au ţintit în trei rânduri barele porţii vizitatorilor.

Petrolul n-a izbutit să obţină prima victorie de pe teren propriu din această ediţie de campionat, terminând la egalitate, 0-0, confruntarea disputată, pe „Ilie Oană”, cu FC Braşov. Un meci în care lucrurile au fost clare din start, ploieştenii propunând acelaşi joc ofensiv cu care ne-au obişnuit, în vreme ce braşovenii au arătat că sunt dispuşi să apeleze la orice mijloace, inclusiv la un anti-joc total, pentru a-şi atinge scopul.

„Lupii” au început meciul în jumătatea adversă, având foarte repede prima şansă de gol, atunci când, după centrarea ideală a lui Priso, Gicu Grozav (2) n-a reuşit să reia în poarta goală. A urmat ocazia lui Camara (16), cel care a ţintit, cu un şut de la 14 metri, butul din stânga lui Marinescu, iar Braşovul a avut prima replică în minutul 29, voleul lui Bruno Madeira, aflat singur la 8 metri, trecând peste transversală. Aproape de pauză, Cristian Ionescu (41) a respins providenţial, de lângă bară, la un corner bătut înşelător, de pe stânga, de către Teixeira.

Prima ocazie importantă a părţii a doua le-a aparţinut oaspeţilor, mingea ricoşând în transversală după un duel între Geraldo şi Mateiu (58), dar asediul „găzarilor” s-a reluat curând. Younes (60) a trimis, cu capul, peste poartă, pentru ca Mustivar (61) să rămână singur doar cu Marinescu, însă şutul „căpitanului” ploieştenilor a întâlnit, din nou, bara! Pecanha (70) a intervenit salvator într-o situaţie de „unu la unu” cu Vagner, iar câteva secunde mai târziu pericolul s-a mutat în celălalt careu, dar Boudjemaa a trimis, de la 8 metri, lateral stânga, la o palmă pe lângă colţul scurt. Tot francezul a avut şi ultima mare ocazie a întâlnirii, cu cinci minute înainte de final, lobul expediat de el depăşindu-l pe Marinescu, înainte de a se opri în transversală!

Cititi mai multe pe https://www.fcpetrolul.ro .