Astra – FC Petrolul Ploieşti 1-2 (0-2)

Stadion: “Marin Anastasovici” – Giurgiu. Spectatori: circa 2000. Marcatori: Fatai (64)/Younes (14, pen.), Grozav (18).
Astra: S. Lung Jr. – Măţel, Găman, Ben Youssef (cpt), Junior – Takayuki (61 Ivanovski), Laban (27 G. Enache) – Tembo, Cristescu, William (27 Bukari) – Fatai. Antrenor: Daniel Isăilă.
FC Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo Alves (cpt), Benga, Guilherme – Hoban, De Lucas – Priso (61 Boudjemaa), Younes (65 Mustivar), Grozav – Camara (71 Dore). Antrenor: Cosmin Contra.
Avertismente: Ben Yousef (14), Cristescu (71) / Priso (43), Camara (53), Grozav (80), Mustivar (90).
Au arbitrat: Ovidiu Haţegan (Arad) – Nagy Micols (Cluj Napoca) şi Mircea Orbuleţ (Bucureşti).
Observatori: Dan Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea) şi Claudiu Popa (Bucureşti).
Jucătorul meciului: Peterson Pecanha.
Petrolul a găsit resurse nebănuite şi, într-un moment dificil, echipa lui Cosmin Contra a reuşit un nou rezultat excelent- victorie cu 2-1 la Astra, grupare care avea punctaj maxim înainte de această etapă. După ce au luat 5 goluri în Ţara Galilor, galben-albaştrii au revenit în campionat cu o deplasare dificilă, pe terenul unei alte participante în Europa League, la capătul unui meci în care “lupii” au avut nevoie doar de 20 de minute pentru a “lovi” de două ori, prin Hamza, dintr-un penalty acordat foarte uşor de către centralul haţegan, la incursiunea lui Priso, apoi printr-un şut perfect al lui Grozav, care a “făcut linişte” pe micuţa arenă din Giurgiu.
Apoi, chiar dacă Astra a încercat să revină pe tabelă şi a reuşit golul de onoare, prin Fatai (min. 64), scorul a rămas neschimbat, în ciuda unor ratări incredibile, mingea fiind mai greu de trimis în afara porţii decât în plasă, cum se spune! Şi totuşi, Dore , de exemplu, a reuşit “performanţa” de a nu impinge balonul în plasă din 3 metri, iar Tembo sau Fatai, din preajma careului mic, au ratat şi ei, incredibil, primul – zambianul, fiind şi dat afară, “conform obiceiului”, în direct la TV, de către patronul Astrei, Ioan Niculae, care nu s-a aflat la meci, evitând “avalanşa de înjurături” la adresa sa, din partea galeriei ploieştene.
Petrolul bate exact când avea nevoie mai mare de acest succes, şi, indiferent de rezultatul cu Swansea, poate pregăti apoi în linişte, în pauza de două săptămâni şi ceva, “atacul” pentru campionat, unde, este clar, Contra mai are nevoie de întăriri, numeric şi valoric, pentru a merge “la podium”, din nou, fără emoţii.
De partea cealaltă, în tabăra Astrei, de “remarcat” prestaţia foarte slabă a fundaşilor centrali, Găman şi Ben Yousef, în condiţiile în care, pentru primul, chiar antrenorul principal al francezilor de la Rennes – Montanier a fost prezent în tribune la Giurgiu.
Marian DIMA