HCM Câmpina va participa în Divizia A la handbal masculin
Judeţul Prahova va fi reprezentat, în sezonul viitor, de două echipe la nivelul Diviziei A la handbal masculin. Alături de CSM Ploieşti, în eşalonul secund al handbalului românesc va mai participa şi HCM Câmpina, o formaţie aflată la început de drum.
Gruparea din Câmpina s-a înfiinţat în februarie a.c., de către Alin Nedelcu, acesta fiind de opt ani arbitru de handbal, în prezent având acreditare pentru Divizia A. Despre înfiinţarea echipei, Alin, care este originar din Câmpina, ne-a declarat: „Am încercat să obţinem finanţare din partea Primăriei Câmpina, dar în februarie am primit răspuns că nu există bani în bugetul municipalităţii pentru aşa ceva. Astfel, ne-am reorientat şi ne-am înscris în cadrul campionatului Asociaţiei Municipale de Handbal Bucureşti. În această vară, când cei mai mulţi dintre jucători au trecut de juniorat, ne-am afiliat la Federaţia Română de Handbal şi ne-am înscris în Divizia A”.
Formaţia din Câmpina este alcătuită în majoritate cu sportivi din judeţ, unul singur fiind din Dâmboviţa, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.
„Vrem ca această echipă să fie a municipiului Câmpina. De aceea, am fost, din nou, la primărie pentru a încerca să găsim sprijin financiar. Însă, ni s-a comunicat că este prea târziu pentru a ne putea aloca bani de la buget. Totuşi, am reuşit să găsim câţiva sponsori care să ne susţină financiar activitatea, cel mai important fiind Huawei. Acum, jucătorii sunt legitimaţi, avem buget pentru a participa în Divizia A şi aşteptăm să înceapă campionatul”, a mai adăugat Alin Nedelcu.
După cum ne-a mai spus acesta, gruparea prahoveană speră să mai aducă în cadrul lotului doi-trei handbalişti şi, de asemenea, să poată juca la Câmpina. În prezent, echipa se antrenează în sala Liceului Energetic din Câmpina, care are un teren mai mic decât cel regulamentar, dar aşteaptă finalizarea lucrărilor de renovare la sala Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu”, unde, cel mai probabil, va evolua.
O altă variantă pentru gruparea recent înfiinţată în vederea arenei de joc o reprezintă sala de la Cornu, însă reprezentanţii formaţiei îşi doresc foarte mult să poată juca la Câmpina.
În momentul de faţă, lotul echipei câmpinene este format din următorii jucători:
ADAM IULIAN – Pivot; BĂCIOIU THEODOR – Extremă dreapta; CĂRUNTU MIHAI – Inter stânga; CREŢU CRISTIAN IONUŢ – Inter dreapta; DÎRMON MARIUS LUCIAN – Extremă stânga; DRAGNEA VICTOR MIHAI – Inter dreapta; ENACHE ALEXANDRU ANDREI – Portar; GHESOIU CLAUDIU – Centru; GRIGORE BOGDAN-ANDREI – Pivot; NIŢURĂ VLAD-GABRIEL – Portar; MARIN RĂZVAN-MIHAI – Extremă dreapta; MĂRUNŢELU GABRIEL – Portar; MIU EDUARD IONUŢ – Extremă stânga; NEGOI NICOLAE ALEXANDRU – Inter stânga; NIŢEANU IULIAN ANDREI – Extremă stânga; PÎRVAN MIHAIL – Centru; STOEAN ANDREI ALEXANDRU – Extremă stânga; TOFAN TEODOR – Inter dreapta; TURLEA DANIEL-VASILE – Inter stânga; TĂNĂSESCU ANTONIO EVELIN – Portar
Petre APOSTOL