Petrolistul Boldeşti – AFC Fortuna Poiana Câmpina, astăzi, ora 17.30

În turul al III-lea din cadrul Cupei României sorţii au decis să se întâlnească Petrolistul Boldeşti cu AFC Fortuna Poiana Câmpina, singurele echipe prahovene de la acest nivel rămase în competiţie. Meciul se va disputa astăzi, de la ora 17.30, pe stadionul ”Viorel Mateianu”, din Boldeşti.
La prima vedere, oaspeţii de la Fortuna pornesc cum prima şansă, fiind echipa de eşalon superior şi care, sezonul precedent, a ratat la ”mustaţă” promovarea în cel de-al doilea campionat al ţării. Însă, în fotbalul s-au mai văzut surprize, astfel că se anunţă un meci deschis oricărui rezultat.
Trupa din Boldeşti evoluează pe scena primului eşalon judeţean şi, în iunie, a reuşit să câştige Cupa pe plan local, fiind, totodată, echipa cu cel mai bun atac din serie. Înainte de a ajunge în turul al treilea, elevii antrenorului Marian Ilie au învins pe CS Tunari, scor 6-1, iar în faza secundă au profitat de retragerea din campionat a Unirii Câmpina. La finele săptămânii trecute, conducerea clubului din Boldeşti a organizat ediţia a III-a a Memorialului ”Viorel Mateianu”, întrecere pe care a câştigat-o la pas.
De partea cealaltă, Fortuna a intrat în competiţia KO, aşa cum mai este denumită Cupa, din turul al II-lea, în compania fostei colege de serie şi eşalon – Civitas Făgăraş. Chiar pe terenul braşovenilor, formaţia antrenată atunci de Stelian Gherman s-a impus cu 7-2, tehnicianul mai sus amintit fiind înlocuit, după meci, cu Mugurel Cornăţeanu. În ultima partidă amicală disputată, AFC Fortuna a cedat cu scorul de 1-0 duelul de pe teren propriu cu ACS Berceni, dispută în care noul antrenor a văzut la lucru mai mulţi fotbalişti veniţi în probe, trei dintre ei fiind de la Viitorul Constanţa (portarul Hintaşcu, plus Păiuş şi Taciuc).
În altă ordine de idei, Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat şi brigada care va oficia la acest meci, care a fost „încredinţat” centralului Alexandru Filip, târgovişteanul fiind ajutat la cele două margini de concitadinii Mihai Răzvan Dobre şi, respectiv, Cătălin Ionuţ Duţu.
Cristi DAMIAN