Jaful s-a petrecut în Ploiești, în seara de 14 august. Hoțul, un individ în vârstă de 31 de ani, a pătruns în locuința unei femei. La etajul casei, proprietara ținea într-o casetă de valori, toată averea ei, mare parte bijuterii de familie vechi, extrem de valoroase. Printre ele piese din aur cu diamante, dar și ceasuri scumpe din același metal. Individul a luat bijuteriile și s-a făcut nevăzut cu prada de 150.000 de euro.
Individul a vândut o parte dintre bijuterii în București, pentru nici 5.000 de lei. A doua zi a încercat să scape și de restul bijuteriilor la o casă de amanet din oraș. Aici a și fost prins de polițiști.
Oamenii legii au stabișlit că individul nu era la prima lovitură de acest gen. În urmă cu câteva luni a mai spart o locuință din care a furat bijuterii în valoare de 20.000 de lei.
Individul a fost arestat pentru 29 de zile și este cercetat pentru furt calificat și violare de domiciliu. Riscă ani grei de închisoare, mai ales că oamenii legii sunt convinși că el este autorul și altor spargeri produse în ultima perioadă în Ploiești.

Sursa www.ploiestiri.ro