Singurătatea constituie un pericol serios pentru sănătate, afirmă Jessica Olien pe site-ul Slate. „Singurătatea nu numai că ne îmbolnăveşte, dar ne şi omoară”, arată ea. Riscul de mortalitate este comparabil cu cel legat de fumat, singurătatea fiind „de două ori mai periculoasă decât obezitatea”. Izolarea socială „slăbeşte sistemul imunitar şi provoacă inflamaţii, ceea ce poate duce la artrită, diabet şi boli cardiace. Singurătatea ne frânge inimile, iar cultura noastră vorbeşte rar despre aceste lucruri”, adaugă Jessica Olien, scrie DoctorulZilei.ro.

Ochii foarte obosiţi şi iritaţi reprezintă o problemă frecventă în rândul persoanelor care utilizează calculatorul. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat recent în cadrul Universităţii Berkeley din California. Potrivit cercetătorilor, mai mult de 14 % dintre pacienţii care se prezintă la un consult oftalmologic se confruntă cu aceleaşi probleme, care se agravează după utilizarea excesivă a calculatorului. Pentru a contracara aceste efecte negative, specialiştii recomandă câteva soluţii eficiente: oboseala ochilor poate fi prevenită prin clipiri mai dese ale acestora. O pauză de zece minute, după fiecare oră petrecută în faţa calculatorului, este de bun augur pentru aceste probleme oculare. În aceste zece minute, putem să facem o scurtă plimbare, într-un loc cu aer curat sau să închidem ochii timp de cinci minute.

O cură, de trei săptămâni, cu nămol revitalizează organismul şi redă elasticitatea pielii. Aplicat pe piele, nămolul accelerează procesele de vindecare şi ajută la eliminarea toxinelor. Dar acestea sunt doar câteva dintre efectele sale benefice. Împachetările cu nămol cald sunt o terapie eficientă pentru tratarea bolilor de piele, în special al psoriazisului. Nămolul este încălzit la 39-42 de grade Celsius şi aplicat într-un strat de aproape doi centimetri grosime, fără a fi acoperită zona tratată. Prin repetarea procedurii, timp de zece zile, crustele cauzate de psoriazis pot fi îndepărtate complet, nemaifiind necesare unguentele.

Dacă vreţi să preveniţi artrita reumatoidă specialiştii vă recomandă să consumaţi peşte gras, precum somonul, cel puţin o dată pe săptămână. Astfel reduceţi la jumătate riscul de a dezvolta această maladie. De obicei, femeile pe la 40 de ani şi cele mai în vârstă sunt cele mai expuse apariţiei artritei reumatoide, o boală inflamatorie cronică şi care se manifestă prin articulaţii umflate şi dureroase. Mâncând somon, vă veţi alimenta corpul cu acid gras omega 3, care acţionează ca o barieră împotriva inflamaţiei. Acelaşi beneficiu îl pot avea şi patru porţii de cod sau de plătică. Diferenţa e că somonul conţine o cantitate mai mare de omega 3 faţă de celelalte două specii.