În ziua de 30.08.2013, polițiștii din cadrul I.J.P. Prahova – Serviciului Rutier- BDNE -DN1, în timp ce desfăşurau activităţi specifice de supraveghere, îndrumare şi control al traficului rutier pe DN 1 în zona km 95+400m în afara localităţii Cornu, au fost sesizaţi prin intermediul SNUAU 112, despre faptul că un bărbat, care conducea un autoturism pe DN1 – Centura de Vest a mun. Ploieşti în zona km 62-64 a fost şicanat de conducătorul altui autoturism.
Având în vedere sesizarea primită, agenţii au depistat și oprit în trafic cel de-al doilea conducător auto, identificat în persoana unui bărbat de 45 ani din mun. Bucureşti. În autoturismul respectiv, în momentul efectuării controlului se mai aflau încă două persoane.
Cele două autoturisme cât şi conducătorii auto au fost conduși la sediul Poliției Orașului Breaza, unde, cu respectarea cadrului procedural, s-a procedat la efectuarea percheziţiei interiorului ambelor autovehicule, iar în autoturismul reclamantului, sub scaunul din dreapta față, s-a identificat o macetă, iar sub bancheta din spate un toporaș.
Acestuia ia fost întocmit dosar penal.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.