Campionii au găsit soluţia optimă pentru a umple golul lăsat, sub panouri, de plecarea lui Virgil Stănescu. După mai multe runde de negocieri, CSU Asesoft a obţinut semnătura lui Dragan Zekovic, un pivot în vârstă de 26 de ani care provine din Superliga Serbiei, de la KK Vojdovina Novi Sad.

Ploieştenii au reuşit să-şi betoneze spaţiul de trei secunde pentru sezonul viitor, prin aducerea unuia dintre cei mai constanţi jucători din puternicul campionat al Serbiei. Dragan Zekovic, semifinalist în play-off, anul acesta, cu Vojvodina, este un baschetbalist de 2.10 metri care poate evolua pe poziţiile 4 şi 5.

O extremă de forţă mobilă, uşor de integrat în sistem graţie polivalenţei sale, dar şi a aptitudinilor pe care le dezvoltă în special pe faza ofensivă, Zekovic este posesorul unei cărţi de vizită importante, la doar 26 de ani. Şcolit în ţara natală, la Atlas Novi Belgrad, sârbul şi-a „serbat” majoratul în Austria, la BC Viena, pentru ca, ulterior, să semneze cu Arkadia Lions. După trei sezoane petrecute în Vest, Zekovic s-a întors în campionatul ţării vecine, la FMP Zeleznik, grupare alături de care a evoluat în Liga Adriatică, precum şi în cea Balcanică.

Cu medii de 16.1 puncte, 4.9 recuperări, 1.5 pase decisive şi cu un procentaj de 41% la aruncările de la distanţă, pivotul a intrat în vizorul lui KK Vojvodina. Din momentul sosirii la Novi Sad, cifrele sale s-au aflat într-o continuă creştere, în ultimul sezon Zekovic fiind liderul echipei la patru categorii statistice distincte: minute jucate (28), puncte marcate (14.5), recuperări (5.2) şi indice al eficienţei (15.3).

În ediţia 2012-2013 a campionatului sârb, Dragan Zekovic a terminat de 4 ori în „double-double”, în partidele cu Smederevo (18pct., 10rec.), Jagodina (17pct., 10rec.), Sloga Kraljevo (23 pct., 12rec.) şi Sloboda Uzice (15pct., 10rec.). Jucătorul de 26 de ani a semnat un contract valabil pe un sezon, cu opţiune de prelungire.

Sursa www.csuasesoft.ro