Creştinii ortodocşi au intrat în Postul Adormirii Maicii Domnului. Cei care vor să ţină post trebuie să ţină cont de câteva reguli de nutriţie foarte importante pentru a avea un regim echilibrat şi pentru a nu acumula kilograme în plus.
În timpul postului este foarte important să ştim cum să ne alegem alimentele, dar şi mai important este cum să le preparăm. „Este foarte important să avem un mod corect de preparare al alimentalelor, chiar dacă ele sunt de post. Cartoful, de exemplu, este dăunător dacă îl mâncăm prăjit, însă dacă îl consumăm fiert sau copt este chiar benefic”, a declarat la România TV Cristian Mărgărit, consultant nutriţionist.
De asemenea, în timpul postului sunt de evitat alimentele procesate, în special grăsimile procesate. Sursele de grăsimi sănătoase sunt nucile, seminţele, alunele.
Legumele şi fructele de sezon sunt foarte importante în dieta de post, însă nu trebuie consumate în exces.

Cititi mai multe pe www.rtv.net .