În ultimii ani, echipa de fotbal Chimia Brazi s-a aflat într-un regres permanent, totul culminând cu retragerea din campionat, în urmă cu câteva zile. După ce în stagiunea precedentă a participat în Liga A, la finele căreia s-a clasat pe poziţia a X-a a clasamentului, iată că din această vară trupa de lângă Combinatul ”Petrom Brazi” nu va mai exista, lăsând în urma sa multe lupte interne şi datorii. Ani la rând a combătut pe scena celui de-al treilea campionat al ţării, cu rezultate foarte bune, iar în vara anului 2006 a promovat în eşalonul secund, acolo unde a rezistat doar un sezon.
S-a încercat crearea unei noi grupări, care să ducă mai departe tradiţia echipei care a fost Chimia Brazi. Totul a pornit din iniţiativa lui Ionuţ Borcan – fiul fostului preşedinte al “chimiştilor” Vasile Borcan, în mandatul căruia, de jucător şi conducător, trupa din Brazi a izbutit cele mai bune rezultate din istoria sa. Nici acest proiect nu a reuşit, din varii motive, astfel că din sezonul care stă să înceapă numele de Chimia Brazi nu va mai exista în analele fotbalului judeţean şi naţional. “Nu am putut înscrie echipa în campionat din cauza unor probleme de procedură, timpul fiind mult prea scurt. Sper ca vara viitoare să reînfiinţez Chimia Brazi”, ne-a declarat Ionuţ Borcan.
Însă, stadionul “Chimia” din Brazi va continua să organizeze jocuri şi în viitoarea ediţie de campionat, pe arena de lângă Combinat urmând să dispute meciuri echipa de Liga A Fortuna II Brazi – Intersport.

“Satelit” pentru ACSM Câmpina

În vara acestui an, ACSM Câmpina (fosta CSM) a promovat pe scena celui de-al treilea campionat al judeţului. Odată cu această performanţă, oficialii echipei câmpinene au înfiinţat gruparea a doua, care a fost înscrisă în Liga B Prahova, în seria Ploieşti. Gruparea secundă a câmpinenilor va juca pe terenul de fotbal aflat în imediata vecinătate a Sălii Sporturilor din Ploieşti şi va fi condusă de către fostul internaţional petrolist Daniel Chiriţă, cel care deţine stadionul mai sus amintit.
În altă ordine de idei, în această vară s-au înfiinţat echipe de fotbal şi în unele localităţi care de ani buni nu existau pe harta sportului rege judeţean. Astfel, au apărut grupările Cricovul Cioceni, Olimpia Gornet Cricov, AS Poienarii Burchii şi Olimpia Cireşanu, formaţii care vor lua parte în noua stagiune a Ligii C Prahova.
Cristi DAMIAN