Încă o zi de calvar pentru șoferii care au traversat Drumul Național 1 în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei. Traficul rutier s-a desfășurat cu greutate la intrările în localitățile Bușteni și Comarnic, acolo unde conducătorii auto au fost nevoiți să aștepte în coloana care nu se deplasa cu mai mult de 10 kilometri pe oră.
Porțiuni de drum care în mod normal pot fi parcurse în numai câteva minute, de acesta dată au fost traversate cu foarte mare greutate. La intrarea în statiunea Bușteni din direcția Sinaia șirul de mașini a depășit și 5 kilometri. S-a înaintat cu viteza melcului, spre disperarea șoferilor.
Pe teritoriul stațiunii Bușteni au început lucrările de construcție a două pasarele care, conform studiilor făcute de specialiști, vor fluidiza traficul rutier din zonă. Localnicii spun însă ca aceasta nu este o soluție prea stralucită.
Conform declarațiilor vice-premierului Gabriel Oprea, până pe 14 august pe Valea Prahovei vor fi construite 4 pasarele: una la Azuga, două în Bușteni și încă una în zona gării din Comarnic. Acesta supraveghează îndeaproape construcția pasarelelor și spune că în Bușteni, acolo unde sunt cele mai mari probleme în trafic, vor fi construite în cel mai scurt timp și două pasaje subterane.