Comisia speciala pentru stabilirea criteriilor si regulamentului de acordare a ajutorului de incalzire din bugetul local pentru sezonul rece 2013-2014, constituita la nivelul municipiului Ploiesti, s-a intrunit intr-o noua sedinta luni, 19 august 2013, la sediul primariei.

Primarul municipiului Ploiesti, domnul Iulian Badescu, a propus ca in cadrul proiectului ce va fi inaintat spre aprobare consiliului local plafonul sa fie de 1400 de lei pe membru de familie.

De asemenea, primarul Iulian Badescu a sustinut propunerea reprezentantilor UAP si ai asociatiilor persoanelor varstnice de a introduce un nou criteriu pentru acordarea ajutorului municipal : persoanele care au restante la intretinere pe o perioada mai mare de 120 de zile nu vor beneficia de ajutor. Astfel, in momentul depunerii cererii pentru acordarea ajutorului se va depune si o adeverinta de la asociatia de proprietari privind plata intretinerii.

Cererile pentru acordarea ajutorului municipal de incalzire se vor depune intr-un spatiu amenajat special in sediul Politiei Locale Ploiesti.

Ploiestenii interesati de procedura de acordare a ajutorului municipal de incalzire, sau care au sugestii si propuneri pe acest subiect, sunt asteptati la dezbaterea publica a proiectului de hotarare marti, 3 septembrie 2013, la ora 16.30, in sala teatrului Toma Caragiu.