Progresul Puchenii Mosneni – Soimii Apostolache 5-3 (3-0)

Stadion: “Dorobantu”, Ploiesti. Spectatori: circa 200. Au marcat: Mintjala (32, 44, 76, 86-penalti), Ed. Constantin (34)/Bratu (59), M. Dima (72), Negroiu (89-penalti).
Progresul: Ivascu – G. Dima, Gavrila, Iordache (22 Stroe), Nistor – Tudor (79 C. Petre), I. Constantin (cpt), M. Draghici, Manta (61 V. Draghici), Ed. Constantin (86 G. Petre) – Mintjala. Reserve neutilizate: G. Radu – S. Dumitrache. Antrenor: Constantin Savu.
Soimii: Gh. Radu – C. Sandu, A. Radu, Popa, Banu (59 Vintila) – Dr. Radu (43 V. Dima), Bratu, Negroiu, Matei – Ungureanu (cpt), Toma (65 M. Dima). Rezerve neutilizate: Gh. Petre – G. Petre, Marasescu. Antrenor: Damian Visan.
Avertismente: Nistor (45+1), I. Constantin (61), Tudor (74)/Negroiu (19), Gh. Petre (52), Popa (56, 80), Ungureanu (61), Vintila (69), Gh. Radu (81).
Eliminari: I. Constantin (88)/Popa (80), A. Radu (88).
Jucatorul meciului: George Mintjala (Progresul).

Cinci ani a asteptat echipa Progresul Puchenii Mosneni sa-si ia revansa in fata omologilor de la Soimii Apostolache. Prilejul cel mai bun a fost la jocul de baraj contand pentru promovarea in Liga B, meci in care trupa condusa de Silvian Dumitrache s-a impus cu 5-3, dupa ce la pauza conducea la un scor de neprezentare.
Jocul in sine a fost unul “urat”, in care centralul divizionar Ionut Neagu a facut tot posibilul sa nu ramana singur pe teren! Jucatorii ambelor echipe au fost mai preocupati, in primul rand, sa se loveasca, decat sa-si dovedeasca valoarea sportiva pe teren. Opt goluri, trei cartonase rosii, zece “galbene”, cativa pumni si doua penaltiuri au fost ingredientele principale ale partidei disputate sambata dimineata pe stadionul ploiestean “Dorobantu”.
Ca si in partida inaugurala a barajului, omul intalnirii a fost atacantul Gabriel Mintjala de la Progresul Puchenii Mosneni, cel care de ani buni are in locul ochiului drept o proteza. Si de aceasta data prestatia sa a fost ireprosabila, marcand patru dintre cele cinci goluri ale Mosneniului, iar cu cele doua reusite din partida de debut, cu Progresul Boldesti Gradistea, a facut ca promovarea formatiei sale sa i se datoreze intr-o masura covarsitoare.
Desi trupa din Apostolache a inceput mai bine jocul, ratand prin “nervosul” Ungureanu doua sanse de a marca (12, 20 – bara), dupa aceste momente pe teren s-a aflat doar trupa din Puchenii Mosneni, iar dubla semnata de deja amintitul Mintjala (32- reluare cu capul din 6 metri; 44 – sut plasat pe langa portar) si golul lui Ed. Constantin (34 – lob peste portar, iesit inoportun dintre buturi) au facut ca Progresul sa conduca, la pauza, la un scor de neprezentare.
La reluare, formatia Soimii Apostolache a revenit pe tabela de marcaj prin “libera” semnata, magistral, de primarul Mihai Bratu (59) si prin golul izbutit de Madalin Dima (72), la o faza la care a participat si tatal sau, Viorel Dima.
La acest scor, “mosneanul” Mintjala a revenit in joc, iar in minutul 76 a profitat de o eroare a portarului Gh. Radu si a marcat pentru 4-2. Mai mult, in minutul 86 a scos penaltiul pentru 5-2, iar finalul jocului a fost “genial”. Dupa ce arbitrul Ionut Neagu a dictat lovitura de pedeapsa in favoarea celor de la Apostolache, “din senin” mai multi jucatori ai ambelor echipe si-au impartit pumni, iar I. Constantin si A. Radu au vazut rosu in fata ochilor. Dupa ce spiritele s-au calmat, Negroiu a transformat, „cu scarita”, penaltiul just acordat, astfel ca scorul final a fost 5-3 pentru echipa Progresul Puchenii Mosneni, care revine in Liga B, dupa cativa ani de absenta.
Premiat de AJF

Asa cum afirmam anterior, omul meciului a fost George Mintjala, care in cele doua jocuri de baraj a marcat sase goluri. Reusitele sale si faptul ca are o problema de sanatate nu au ramas indiferente conducerii AJF, care la inceputul jocului l-a premiat pe jucatorul echipei din Progresul Puchenii Mosneni. Astfel, pentru aportul adus fotbalului prahovean, presedintele Silviu Crangasu i-a inmanat o cupa si o diploma, in aplauzele propriilor coechipieri, adversari sau simpli spectatori.
In alta ordine de idei, ultimul meci al barajului, joc in care trebuia sa se intalneasca Soimii Apostolache si Progresul Boldesti Gradistea nu se mai disputa, pentru ca niciuna dintre echipele mentionate mai sus nu mai are sanse la promovare. Plus, au dorit sa faca si o economie la buget…
Cristi DAMIAN