În şedinţa Consiliului Local Ploieşti de astăzi, pe ordinea zi se află şi un proiect care vizează aprobarea unui studiu de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru lucrările ce trebuie realizate în jurul Sălii Sporturilor “Olimpia”. Conform raportului de specialitate care însoţeşte proiectul menţionat, se are în vedere alocarea a 369.900 de lei (inclusiv TVA), bani necesari pentru amenajarea aleilor pietonale şi a parcărilor aflate în zona acestui obiectiv.

Propunerea alocării acestor fonduri a venit la numai o săptămână după ce vicepremierul Liviu Dragnea, venit la Ploieşti la dezbaterea cu caracter naţional pe tema regionalizării, a ţinut să viziteze şi Sala Sporturilor, aflată în proces de reabilitare şi recompartimentare, acesta fiind însoţit pe şantier atât de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, cât şi de primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu (vezi foto). Lucrările la această construcţie – finanţate din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii – au demarat în vara anului 2011, pe vremea când fostul ministru Elena Udrea se lăuda că reface infrastructura sportivă în multe localităţi ale ţării. Considerată cel mai mare obiectiv din judeţul Prahova pentru desfăşurarea activităţilor sportive, Sala “Olimpia”, a impus lucrări ce au fost adjudecate prin licitaţie contra sumei de circa 11,6 milioane de lei fără TVA. Multiplele probleme apărute în timp au generat însă mari întârzieri în graficul lucrărilor, ultimul termen pentru finalizarea investiţiei fiind avansat – chiar în prezenţa vicepremierului Liviu Dragnea – pentru luna septembrie a acestui an. La valoarea cu care a fost câştigată licitaţia au mai fost adăugate şi alte sume, în baza unor acte adiţionale la contractul iniţial, pentru lucrări suplimentare. Programul desfăşurat prin Compania Naţională de Investiţii vizează modernizarea clădirii Sălii “Olimpia” şi mărirea capacităţii ei, de la 1.900 la aproape 3.000 de locuri, prin realizarea unei tribune noi. Ca element de noutate, au fost create, sub terenul de joc, şi încăperi pentru încălzirea sportivilor înainte de intrarea în concurs, facilităţi din lipsa cărora s-a ajuns inclusiv la mutarea competiţiilor naţionale de gimnastică.
Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploieşti a fost dată în folosinţă în anul 1970, clădirea prinzând şi cutremurele înregistrate în anii 1977, 1986 şi 1990. Ca urmare, după zeci de ani de exploatare, s-a pus problema consolidării şi modernizării acestui obiectiv, dar şi a măririi capacităţii lui.
N.DUMITRESCU