Migrena este o forma des intalnita de durere de cap primara (neasociata cu alte patologii) care are un impact major asupra calitatii vietii oamenilor. Potrivit unui comunicat transmis presei de Sanofi Romania, datele statistice arata ca 10% dintre barbati si 22% dintre femeile din intreaga lume au suferit macar o data in viata de migrena.
Organizatia Mondiala a Sanatatii claseaza migrena in top 20 de conditii cauzatoare de dizabilitati pentru femeile intre 15 si 44 de ani.
Cel mai comun tip de durere de cap este insa cea cauzata de starile de tensiune si de stres. Acest tip de cefalee este adesea descris ca o presiune constanta, ca si cum capul ar fi strans intr-o menghina.
“Stilul de viata alert nu ne permite sa respectam intotdeauna orele fixe de masa, cele opt ore de somn intr-o noapte sau un regim alimentar echilibrat si sanatos. Suntem din ce in ce mai agitati si mai nervosi, lucram mult la calculator si foarte rar relaxam ochii. In aceste conditii, durerea de cap poate sa apara brusc si este greu de prevenit”, afirma, in comunicatul de presa, Iulia Rosian, director CHC Sanofi Romania.