Astăzi, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a participat la Conferința de finalizare a proiectului „Investiție eco eficientă și inovativă modernă de prelucrare a aluminiului”, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea productivității societății SC ALUMIL ROM INDUSTRY SA prin crearea unei unități moderne eco-eficiente de producere și prelucrare a profilelor de aluminiu în județul Prahova, comuna Filipeștii de Pădure.
Valoarea totală a proiectului a fost de 7 milioane de euro din care contribuția Alumil a fost de 5,6 milioane de euro. Prin realizarea acestui proiect s-au creat 45 de noi locuri de muncă urmând ca acestea să crească în următoarea perioadă.
Durata de implementare a proiectului a fost de 26 de luni, perioadă în care s-au realizat următoarele obiective: construcția clădirii halei industriale și a corpului de birouri, linie de producție bariere termice, instalație de vopsire electrostatică pentru imitație lemn, stație de epurare, instalație de vopsire orizontală în câmp electrostatic, sistem de alimentare și ridicare a paleților, poduri rulante, sistem automat de depozitare pe rafturi, etc.
La eveniment au mai participat subprefectul județului – Rodica Paraschiv, senatorul Radu Oprea, deputatul Dragoş Gabriel Zisopol, Directorul general al SC ALUMIL – Michail Sotiriou, primarul comunei Filipeștii de Pădure – Costel Morărescu, consilierul județean Rares Enescu, reprezentanți ai firmei și ai autorităților locale și județene.