Fundatia Comunitara Prahova, prin Fondul pentru Burse de merit „Adoptă o valoare”, susţine şi promovează elevii talentaţi ai judeţului Prahova. Sunt incurajati elevii performanţi într-un anumit domeniu: artistic, ştiinţific, sportiv etc. Sunt promovate elitele şi susţinute pe drumul pe care l-au ales.
Fundaţia Comunitară Prahova apreciază talentul, pasiunea, munca şi determinarea, consideră că tinerii performanţi ai judeţului Prahova sunt o valoare importantă şi merită să fie promovaţi ca exemple demne de urmat.
Fondul s-a constituit prin donaţiile participanţilor la evenimentul de strângere de fonduri „Jos palaria pentru Ploieşti, mon cher!” de la Doroftei Pub şi a lecţiilor de dans cu caracter filantropic susţinute de Compania AllaDance, „Invitaţie la dans”.
Prin Fondul pentru Burse de merit „Adopta o valoare”, Fundaţia Comunitară Prahova îşi propune susţinerea a 10 elevi talentaţi ai judeţului Prahova cu câte o bursă de merit unică, fiecare în valoare de 650 lei, suma totală a Fondul pentru Burse de merit „Adopta o valoare” fiind de 6500 lei. Primii 4 elevi talentaţi beneficiari ai burselor de merit au fost selectaţi în cadrul competiţiei de talente „Party V.I.S. Voluntariat-Implicare-Sustenabilitate” desfăşurată în data de 28 noiembrie 2012, în Club Puff din Ploieşti. Pentru această competiţie, 27 de licee şi colegii din judeţul Prahova au desemnat câte un concurent, care a performat în faţa a peste 300 de elevi şi profesori. Un juriu format din 5 membrii, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor şi ai Grupului de Iniţiativă pentru Fundaţia Comunitară Prahova, a desemnat 3 premianţi: locul întâi – 100 de puncte – Răzvan Encuna, elev al Liceului Tehnologic de Transporturi Ploieşti, locul doi – 99 de puncte – Stoian Alexandru, elev al Liceului Tehnologic „1 Mai” Ploieşti, locul trei – 98 de puncte – Adelina Neacşu, elevă a Liceului de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti. Publicul a desemnat un câşigător pentru premiul de popularitate, Minodora Gheorghe, elevă a Liceului Tehnologic „Constantin Cantacuzino” Băicoi.
În perioada 16 iulie – 12 august 2013 ne propunem identificarea a încă 6 elevi talentaţi din judeţul Prahova, viitori beneficiari ai Fondului pentru Burse de merit „Adopta o valoare”.
Încurajăm ca în perioada 16 iulie – 12 august 2013 fiecare elev cu domiciliul pe raza judeţului Prahova care, prin muncă şi determinare, doreşte să îşi valorifice talentul, să completeze formularul de aplicaţie on-line pentru a se înscrie în selecţia beneficiarilor Fondului pentru Burse de merit „Adoptă o valoare”.
https://www.fundatiacomunitaraprahova.ro/index.php/fonduri/adopta-o-valoare
https://www.fundatiacomunitaraprahova.ro/index.php/2-uncategorised/19-formular-aplicare-aov
Sunt încurajaţi să aplice elevii care îndeplinesc următoarele condiţii:
• au performanţe dovedite în domeniul lor de specialitate;
• studiază la o unitate de învăţământ pe raza judeţului Prahova.
Aplicaţiile vor fi evaluate de către un comitet de evaluare selectat de Fundaţia Comunitară Prahova.
Nu constituie criterii de acordare a burselor: genul, religia, etnia candidatului.