Petrolul a transmis catre UEFA lista cu jucatorii pe care va conta in «dubla» cu Vikingur Gotta, din turul doi preliminar al Europa League. Atacantul Jeremy Bokila, cu care clubul se afla in litigiu, a fost inclus si el pe lista trimisa la UEFA, fapt care confirma ca acesta are contract cu gruparea ploiesteana, chiar daca, in prezent, fotbalistul se afla la gruparea belgiana Zulte Waregen, care a incasat si banii pentru transferul sau!
Petrolul nu l-a inclus insa in lot pe ultimul transferat, fundasul Alexandru Benga, pentru aceasta «dubla» cu feroezii, pastrand un «loc liber» in cazul in care se va reusi transferul unui atacant, care sa compenseze fuga golgheterului din sezonul trecut. Conform Regulamentului, inainte de fiecare tur preliminar, echipele au voie sa adauge pe lista cate un fotbalist nou.

Torres suspendat in campionat !

Joi, in partida care va incepe de la ora 20,00, antrenorul Cosmin Contra ii poate avea la dispozitie si pe cei doi fotbalisti suspendati in intrecerea interna – «Pepe» Bornescu si Enza Yamissi. Interesanta este si situatia spaniolului Pablo de Lucas Torres, care a fost eliminat in ultima runda jucata la Salamanca (meciul cu Tenerife) si, in mod normal, va fi suspendat in partida de la Universitatea Cluj, de duminica, prima din Liga I. In schimb, el va fi in lotul cu care « Gurita » va aborda meciul cu Vikingur si poate debuta joi in tricoul galben-albastru.
Astra – varianta «soft» pentru Europa

Prima grupare romaneasca intrata in Europa League, Astra, a stabilit un adevarat « record » al competitiei, gruparea lui Ioan Niculae fiind echipa cu cel mai mic numar de fotbalisti trecuti pe tabelul trimis la UEFA ! Astra a trecut de primul tur avand doar 20 de fotbalisti in «FAME», unul dintre acestia, Laban – fiind suspendat, iar Ungureanu nu a reusit sa prinda niciun minut oficial la echipa! Foarte probabil, Astra este si singurul club care nu a avut pe raportul de joc vreun jucator nou, toti cei 19 fotbalisti care au «prins foaia» la meciurile cu Domzale fiind in lot si campionatul trecut !

Marian DIMA