Aflată în cel mai bun an al său de când a avansat la senioare, câştigând două turnee de 10.000 de dolari şi urcând între primele 400 de poziţii ale ierarhiei mondiale, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a participat, în această săptămână, la turneul de la Wrexham, din Marea Britanie, dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari.
Tânăra sportivă originară din Sinaia, care a ocupat locul secund în clasamentul mondial la junioare, încercase şi cu o săptămână şi jumătate în urmă să se califice pe tabloul principal la turneul de la Bad Gastein, din Austria, dotat cu premii în valoare de 235.000 de dolari, însă a pierdut în ultimul tur al fazei preliminare.
La întrecerea din Marea Britanie, jucătoarea prahoveană a avansat până în semifinalele competiţiei, fără să piardă un set. Astfel, în drumul său până în penultimul act, Ana Bogdan a învins, pe rând, pe Francesca Stephenson (Marea Britanie), scor 6-3, 6-1, pe Corinna Dentoni (Italia), scor 6-2, 6-4, şi pe Pemra Ozgen (Turcia), scor 7-5, 6-4.
De menţionat că în vreme ce Stephenson era calificată pe tabloul principal, Dentoni era a doua favorită a turneului, ocupând poziţia 181 în clasamentul mondial, iar Ozgen reprezenta al şaptelea cap de serie, situându-se pe locul 264 WTA.
Jucătoarea prahoveană, în vârstă de numai 20 de ani, a reuşit, însă, să le învingă, iar în semifinale, disputate ieri, s-a confruntat cu a treia favorită a competiţiei – Jovana Jaksic, din Serbia, care, la fel ca ea, nu pierduse niciun set până în penultimul act.
Ana Bogdan a abandonat, din nefericire, meciul cu sportiva din Serbia, la scorul de 1-6, 0-3 pentru Jaksic.
Pentru prezenţa în semifinalele turneului de la Wrexham, jucătoarea prahoveană a câştigat 24 de puncte în clasamentul mondial şi 1144 de dolari.
În prezent, Ana Bogdan ocupă locul 364 în clasamentul mondial, cu 117 puncte câştigate în urma celor 19 turnee la care a luat parte, fiind a XII- a sportivă din România din ierarhie.

Petre APOSTOL