Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (11:00) nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere și nici probleme deosebite de fluență a traficului.
În perioada 10 – 13 iunie 2013, o societate comercială va efectua două transporturi agabaritice pe următoarea rută: partea de sud-vest a DN Centura Bucureşti, A1 Bucureşti – Piteşti, DN7 Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Centura Călimăneşti – Veştem, DN1 Veştem – Centura Sibiu – Sebeş – Varianta Ocolitoare Alba Iulia – Aiud, A3 Turda – Gilău, DN1 Gilău – Aleşd – Borş. Le recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile echipajelor de poliţie rutieră care vor însoţi transporturile agabaritice.
Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti a fost eliminată restricţia de viteză de 100 km/h pe tronsonul alcătuit din trei benzi pe sens, de la intersecţia cu DN Centura Bucureşti, până în dreptul localităţii Moara Vlăsiei, între kilometri 15 şi 26. Astfel, se circulă cu limita maximă de viteză de 130 km/h, în ambele sensuri.
În judeţul Prahova, pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti au demarat lucrări la pasajele situate la kilometrii 62+653 de metri, 63+955 de metri şi 64+200 de metri. Până în data de 15 iulie 2013, sunt închise cele două benzi de circulaţie aferente sensului de mers Bucureşti – Braşov, între kilometrii 62+525 de metri şi 64+575 de metri. Pe porţiunea respectivă, traficul rutier se desfăşoară pe sensul de mers Braşov – Bucureşti, pe câte o bandă, în ambele direcţii. Le recomandăm conducătorilor auto să nu se angajeze în depăşiri pe acest segment de drum. De asemenea, sunt închise şi bretelele de acces de la kilometrii 63+700 de metri şi 63+850 de metri.

Circulaţia rutieră pe podul de la Agigea (situat pe DN 39 la kilometrul 8+988 de metri) va fi întreruptă, din cauza unor lucrări, până în data de 31 decembrie 2013, în noaptea de miercuri spre joi a fiecărei săptămâni, în intervalul orar 03.00 – 04.15. Restricţia de viteză de 50 km/h rămâne valabilă.
Le reamintim transportatorilor că de luni până joi, între orele 6.00 şi 22.00, pe DN1 Bucureşti – Braşov se aplică restricţia de circulaţie pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane (detalii pe pagina https://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=27).
Având în vedere cele două mesaje de atenţionare cu cod galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, referitoare la instabilitate atmosferică accentuată (https://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), primul valabil în perioada 10 iunie, ora 16.00 – 11 iunie, ora 9.00, iar cel de-al doilea în perioada 11 iunie, ora 9.00 – 12 iunie, ora 9.00, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.
În fine, precizăm că secţiile regionale de poliţie transporturi nu au semnalat probleme referitoare traficul feroviar şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.