Aşteptate cu viu interes, partidele din penultimul act al tradiţionalei competiţii de minifotbal “Trofeul Valea Prahovei” au stabilit cine se va confrunta pentru supremaţie. Favoritele pentru cîştigarea celei de-a treia ediţii, echipele din Buşteni şi Fieni, au obţinut victoriile care le-au netezit drumul spre finală, cu menţiunea că echipa dâmboviţeană s-a întrebuinţat serios pentru a depăşi ambiţioasa echipă din Azuga. Buştenarii, cu Emanoil Savin la timonă, au făcut instrucţie cu pompierii din Predeal, administrându-le o severă înfrângere.

Fieni – Azuga 2-1 (1-1)

Prima semifinală a adus în teren gruparea din Fieni, câştigatoarea grupei B, adversară fiindu-le ambiţioasa echipă din Azuga, ocupanta locului secund în grupa A. Jocul a fost condus de arbitrul divizionar B, Ciprian Geambazu ajutat chiar de … primar, cei doi achitându-se perfect de sarcini, luând decizii corecte şi prompte, intervenind de fiecare dată când situaţia din teren a cerut-o.
Partida a fost extrem de echilibrată, echipa din Azuga dovedindu-se un adversar redutabil în faţa dâmboviţenilor, cotati drept favoriţi în acest duel fotbalistic. Prahovenii au deschis scorul prin Stanciu, după care a urmat un asediu la poarta celor din Azuga, care s-a apărat exact, declanşând contraatacuri rapide, de câteva ori Azuga ratând desprinderea la două goluri diferenţă. Spre finalul primei reprize, damboviţenii au reuşit egalarea prin Tudose, stabilind scorul primei reprize, 1-1.
Repriza secundă a fost una de mare luptă, fiecare din combatante concentrându-se să nu greşească, ocaziile cele mai clare avându-le cei din Azuga, dar aşa cum se întâmplă în fotbal, golul a cazut în poarta prahovenilor. Jucătorii din Fieni au ştiut să păstreze fragilul avantaj până la finalul meciului, obţinând calificarea în finala de duminica viitoare.

Buşteni – Predeal 6-2 (3-0)

În cea de-a doua semifinală, principala favorita a turneului şi cîştigătoarea ultimei ediţii, trupa din Buşteni, avându-l la timonă pe Emanoil Savin, a avut ca adversara formaţia pompierilor din Predeal, startul jocului fiind dat de Lucian Bute, finul edilului şef al oraşului de sub poalele Caraimanului. Bute a plecat, imediat după meci, la Mănăstirea „Caraiman”, fiind „scos la biserică”, de naşul său, conform tradiţiei.
Jocul a fost la discreţia buştenarilor, care au marcat, pe rând, prin Savin (golurile 1 şi 3), Berbec, scorul la pauză fiind 3-0.
În cel de-al doilea mitan, tot cei din Buşteni s-au dovedit a fi net superiori adversarilor administrandu-le încă doua “boabe”, şi, la scorul de 5-0, de abia, cei din Predeal au avut o tresarire de orgoliu reuşind să marcheze de două ori, scorul final fiind stabilit de Marian Brânză: 6-2.
Aşadar, duminica viitoare, de la ora 17.00, vor avea loc finalele celei de-a treia ediţii a “Trofeului Valea Prahovei”, una care se anunţă plină de surprize pentru participanţi, şi în care se vor decerna şi premiile, consistente, în bani şi echipament. În deschidere, finala mică va opune formaţiile Azuga şi Predeal, iar pentru supremaţie se vor bate grupările din Buşteni şi Fieni, în reeditarea finalei de anul trecut.
Marian Dima, Cristian Sbârnea