Un nou contract cofinanţat de Uniunea Europeană, în cadrul Polului de Creştere Ploieşti-Prahova, a fost semnat ieri de primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, şi de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi a coordonatorului Polului de Creştere, Cozia Georgescu.

Proiectul „Realizarea parcului municipal Ploieşti Vest, inclusiv a căilor de acces şi a reţelei edilitare specifice – Centru de excelenţă în afaceri pentru tinerii întreprinzători” are o valoare totală de circa 12 milioane de lei, contractul urmând să fie implementat într-o perioadă de 18 luni, interval de timp în care va fi realizată o structură de afaceri destinată sprijinirii tinerilor întreprinzători din Ploieşti. Conform proiectului, la finalizarea lucrărilor, în noua structură vor putea funcţiona nouă întreprinderi mici şi mijlocii şi vor fi create 40 de noi locuri de muncă.
Centrul de excelenţă va fi format din parter şi etaj, cu spaţii destinate birourilor, o sală multifuncţională, o sală de întruniri, sală de mese, zonă administrativă, spaţii tehnice şi alte dotări specifice. Construcţia va fi una de tip „eco”, adică va avea consum energetic redus şi costuri mici de întreţinere ulterioară.
Prezent, ieri, la Ploieşti, Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, a declarat că, în prezent, semnarea proiectelor finanţate în cadrul Polului de Creştere Ploieşti-Prahova se apropie de final. „Mai sunt două contracte care urmează să fie semnate: reabilitarea hipodromului din Ploieşti, a cărui documentaţie este pe ultima sută de metri, şi pasajul de la Gara de Vest, acolo unde au fost unele mici probleme, dar care s-au rezolvat, între timp”, a precizat Liviu Muşat.
V.STOICA