Peste 20.000 de suporteri ploieșteni în tribune, galben și albastru în cantități industriale și o atmosferă demnă de o finală de Cupă. De la aceste coordonate pleca cel mai important meci al Petrolului din ultimii 18 ani. Din același loc în care, pe 21 iunie 1995, găzarii răsturnau toate calculele și învingeau, la penaltiuri, pe Rapid, pentru a aduce trofeul acasă.
Galvanizați de vuietul peluzei, care, și de această dată, s-a întrecut pe sine, ploieștenii au avut un start furbiund de meci. În minutul 8, golgheterul Jeremy Bokila l-a luat la dans pe căpitanul „feroviarilor”, Cadu, și a trimis plasat, fără speranțe pentru Felgueiras: 1-0, iar fanii ploieșteni declanșau fiesta.
Clujenii au reacționat târziu, Maah fiind cel care a reușit să amenințe pentru prima dată poarta lui Hamutovski (24). Lupii au continuat să dicteze ritmul și insistența lor a fost cât pe ce să fie răsplătită cu un nou gol. Younes a centrat din flancul stâng, Picollo a respins neglijent în 16 metri, de unde Mojica a reluat puțin alături. Ardelenii și-au arătat cu adevărat colții în minutul 30, când Valente, aflat într-o suspectă poziție de ofsaid, a tras în bielorusul Hamutovski.
Reveniți în ofensivă, băieții lui Cosmin Contra au fost la un pas să-și dubleze avantajul. Bokila i-a trimis lui Boudjemaa în marginea careului, însă șutul francezului, ușor deviat, a întâlnit transversala porții lui Felgueiras (37).
La reluare, Alcenat a făcut o cursă de peste 40 de metri, haitianul fiind blocat exact în momentul șutului de intervenția lui Cadu. Nici CFR-ul nu a stat degeaba, Pinto s-a descotorosit de Hoban și a trimis cu capul pe direcția lui Hamutovski (53). Odată cu trecerea timpului, clujenii au început să se desfacă tot mai mult, iar Petrolul a beneficiat de spații. Younes l-a întins pe Felgueiras cu un șut de la 20 de metri, pentru ca, mai apoi, tunisianul să lufteze dintr-o poziție excelentă.
Finalul a fost unul nerecomandat cardiacilor. Clujenilor le-a fost amânat, pe motiv de ofsaid, un gol în al 4-lea minut al prelungirilor, iar Balaj a pus capăt meciului, după degajarea lui Hamutovski.

www.fairplaydeprahova.ro

O ampla galerie foto de la acest eveniment puteti vizualiza aici.