AS Tufeni Băicoi – Unirea Urlaţi 2-0 (0-0)

Stadion: „Viorel Mateianu, Boldeşti. Spectatori: circa 350. Au marcat: Comnoiu (56), Ariciu (58)/-.
AS Tufeni: Ionescu – Burchi, Calaver, Păun, Gagiu (cpt) – Comnoiu (83 Sişu), Fomenco, Stamate (56 Dinu), Irimescu (54 Stan) – Ariciu, Brebenel (61 Necşoiu). Antrenori: Valentin Negoiţă şi Gheorghe Şerban.
Unirea: Ursea (cpt) – Ionică (55 Ducu), N. Ghiţă, Oancea (64 Mihalache), Pîrvu – Rob (49 Jipa), Maradin, Butoi, Goia – Axinte, Necula (22 Vizinteanu). Antrenor: Ion Catană.
Arbitri: Viorel Căunei (Plopeni) – Emil Mateescu (Ploieşti) şi Adrian Stoenoiu (Boldeşti). Observatori: Ion Andreoiu (Ploieşti) – arbitraj, Traian Notaru (Ploieşti) – organizare.
Jucătorul meciului: Silviu Ariciu (AS Tufeni).

În cel de-al doilea joc din cadrul semifinalelor Cupei României, faza locală, formaţia de Liga B AS Tufeni Băicoi şi-a continuat „seria surprizelor”, elimând din „competiţia KO” (aşa cum mai este denumită această întrecere) a patra grupare de prim eşalon judeţean. După ce au trecut, pe rând, de AFC Băneşti-Urleta (scor: 2-1), AS Ploieşti (1-1, 4-2 la penaltiuri) şi Avântul Măneciu (0-0, 3-0 la penaltiuri), jucătorii echipei conduse de Gheorghe Chiotoroiu, Dan Enescu şi Valentin Negoiţă „au răpus”, de această dată, pe Unirea Urlaţi – o altă formaţie care activează în Liga A şi care, la finele primei părţi, se clasa pe prima poziţie a clasamentului.
Scorul final a fost 2-0 pentru băicoienii de la AS Tufeni, graţie reuşitelor semnate de Comnoiu (56) şi Ariciu (58), cel din urmă sportiv menţionat pasând decisiv la primul gol al întâlnirii, fiind, astfel, omul partidei desfăşurate pe stadionul „Viorel Mateianu”, din Boldeşti.
Până la marcarea celor două „boabe”, echipa mai periculoasă în faţa porţii a fost trupa lui Valentin Negoiţă, în prima repriză izbutind să nimerească bara transversală a porţii urlăţenilor, prin Irimescu (18) şi Păun (39). De partea cealaltă, elevii antrenorului Ion Catană au avut şansa golului prin Rob, dar după ce au dejucat pasul la offsaid al Tufeniului, mijlocaşul Unirii nu a găsit soluţia potrivită în faţa lui Ionescu (24).
Unirea a devenit mai periculoasă abia după primirea celor două goluri, într-un moment în care Tufeniul lui Negoiţă a făcut pasul înapoi. Din păcate pentru ei, Oancea, Axinte şi Goia nu au reuşit să puncteze, astfel că la final cei care au cântat de bucurie erau jucătorii din Băicoi. Şi, pe bună dreptate, ei au meritat să ajungă în finala competiţiei, acolo unde vor avea o misiune extrem de dificilă, în compania vicecampioanei Petrolistul Boldeşti.
Nu în ultimul rând, trebuie precizat şi faptul că deşi a fost un meci cu miză importantă, brigada de arbitri, condusă de plopenarul Viorel Căunei, a gestionat perfect meciul, fără ca în cele 90 de minute să scoată cartonaşul galben din buzunar.

Un vis frumos

Echipa AS Tufeni Băicoi (foto – stânga) a fost înfiinţată în urmă cu doi ani de către Gheorghe „Geani” Chiotoroiu, iar după doar un an a reuşit să promoveze în cel de-al doilea campionat judeţean. Mai mult, în acest sezon, în afară de parcursul perfect din Cupă, AS Tufeni s-a aflat în lupta pentru promovare, dar lipsa de experienţă a făcut ca echipa băicoiană să nu acceadă în eşalonul de elită judeţan. „Pentru noi este un vis frumos ceea ce s-a întâmplat, în ultimii doi ani, la Tufeni. Am înfiinţat echipa, am reuşit să promovăm după doar un an, iar acum am ajuns în finala Cupei”, ne-a declarat primul om din cadrul clubului din Băicoi, Gheorghe Chiotoroiu, cel care nu a putut asista la meciul din semifinale, fiind plecat din judeţ cu probleme de serviciu.
Cristi DAMIAN