• Deschiderea ofertelor a fost reprogramata pentru maine, respectiv pentru 11 iunie

Joaca de-a contestatiile depuse de societatile care doresc sa participe la licitatiile organizate de autoritatile contractante a ajuns sa bage bete-n roate in multe cazuri primariilor care doresc sa execute lucrari importante de infrastructura.
Atunci cand, insa, din zeci de firme care solicita informatii suplimentare de la autoritatile contractante, doar una se gaseste sa conteste te miri ce din documentatia de atribuire, se pune intrebarea legitima daca nu exista cumva si interese ascunse in privinta aparitiei unor asemenea cazuri.
In urma cu circa doua saptamani, chiar in preajma datelor stabilite initial pentru deschiderea ofertelor la licitatiile pentru realizarea etapei intai de reabilitare a liniilor de tramvai 101 si 102 din Ploiesti, o societate a depus o contestatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, prin care a solicitat anularea unui raspuns la clarificari dat de autoritatea contractanta – Primaria Ploiesti – dar si suspendarea procedurii de atribuire. Asadar, deschiderea ofertelor – care ar fi trebuit sa aiba loc pe 22 mai (pentru etapa intai de reabilitare a caii de rulare a tramvaiului 102) si respectiv 27 mai (pentru etapa intai de reabilitare a caii de rulare a tramvaiului 101) – nu s-a mai derulat, din cauza suspendarii procedurii de achizitie pentru perioada 20 mai-29 mai 2013.
Aceeasi societate contestatoare a mai depus o alta contestatie, de aceasta data pentru etapa a doua a reabilitarii liniei tramvaiului 101, prin care solicita, printre altele, suspendarea procedurii de atribuire. CNSC a respins aceasta solicitare, urmand sa se pronunte – cu procedura neintrerupta – asupra celorlalte cereri ale respectivei societati.
Reprezentantii Primariei Ploiesti au fost, astfel, nevoiti sa amane deschiderea ofertelor depuse de societatile de constructii, lucru care va determina inclusiv incheierea cu intarziere a contractelor de lucrari, si, implicit, demararea propriu-zisa a reabilitarii liniilor de tramvai.
Maine, va avea loc deschiderea ofertelor pentru reabilitarea liniilor tramvaiului 102 – etapa intai a lucrarilor, iar pe data de 11 iunie – tot etapa intai pentru reabilitarea caii de rulare a tramvaiului 101.
V.STOICA