Potrivit unui sondaj realizat la cererea Provident Financial România, în toamna anului trecut, pe un eșantion de 2.028 de respondenți la nivel național, cca 22.1 % dintre români consideră că dețin controlul propriului buget și mai puțin de un sfert dintre aceștia, 24.2 %, păstrează o evidență scrisă a cheltuielilor lunare.

Plecând de la ideea că un client informat şi educat este un consumator responsabil, care poate lua decizii financiare corecte, Provident și-a propus să explice cât mai multor cetățeni cum poți, cu resurse obișnuite, să eviți să ajungi în ”pană de buget”, ba chiar mai mult, cum poți să–l administrezi eficient. Așa s-a născut primul program naţional de educaţie financiară din România, desfăşurat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, susținut de instituția financiară sus-menționată. Printre acțiunile acestei campanii se regăsește și o serie de dezbateri publice sub sigla Bugetul Familiei în numeroase orașe din țară. După ce ”caravana de educație financiară” a poposit la poalele Tâmpei și în ”dulcele Târg al Ieșilor”, iat-o ajunsă și pe Valea Prahovei.

Ploieștenii sunt invitați să participe la cel mai important curs de educație financiară susţinut vreodată în România. Cei interesați să afle cum să-și gestioneze eficient bugetul, cum să economisească și, apoi, să investească, sunt așteptați joi, 13 iunie, în sala de spectacole a Teatrului Toma Caragiu. Cursul va fi susținut de Eusebiu Burcaș, unul dintre cei mai buni consultanți de finanțe personale din România, un curs oferit gratuit ploieștenilor de compania de credite de consum Provident Financial România. Sfaturile lui Eusebiu Burcaș au ajuns să fie cunoscute la nivel național pentru eficiența lor și devin acum accesibile și prahovenilor preocupați de educație financiară.

Cei interesaţi să participe la acest eveniment gratuit îşi pot rezerva locul la una dintre cele două sesiuni (10.00-13.00 sau 17.00-20.00) până pe data de 13 iunie, dacă vor completa formularul de înscriere de pe https://www.provident.ro/controlulbanilor și îl vor trimite completat la adresa eveniment@provident.ro .
Locurile sunt limitate, iar participanţii au şansa să câştige, prin tragere la sorți, bonuri de cumpărături în valoare de 500 de lei.

Următorul popas va fi pe meleaguri argeșene, la Pitești, în miez de vară.

Provident Financial România, parte a grupului britanic Internațional Personal Finance, oferă din 2006 soluții de creditare simple și rapide consumatorilor din România. Din 2008, compania susține primul program national non-profit de educație financiară, Bugetul Familiei (www.bugetulfamiliei.ro), dezvoltat în colaborare cu Asociația pentru Protecția Consumatorilor (APC România).