Unele legume şi fructe se aliază în lupta împotriva celulitei deoarece consumul lor ajuta la îndepărtarea aspectului de coajă de portocală al pielii. Tradiţionala varză reglează metabolismul zaharurilor şi, datorită fibrelor, ţine în frâu pofta de mâncare. Nu sunt de neglijat nici vitamina C, magneziul, fierul, calciul, iodul şi zincul pe care le conţine. Spanacul este bogat în antioxidanţi, mai ales dacă e consumat în salată sau gătit la aburi. Conţine multă vitamina A, vitaminele B9, C, E şi K, magneziu, dar şi luteină, un antioxidant foarte important. Acidul folic ajută organismul să regenereze celulele şi să fie reduse semnificativ zonele cu celulită. Atât prazul, cât şi ceapa vă ajută să scăpaţi de retenţia de lichide, sporind eliminarea toxinelor şi topirea celulitei. Totodată, ceapa reglează glicemia.