Oficialii Petrolului se află în tratative avansate cu Justin Junior Mengolo, un atacant camenrunez de 19 ani, sosit la Ploieşti din postura de jucător liber de contact. Dacă Mengolo va fi legitimat până mâine, atunci Cosmin Contra îl va putea utiliza pe acest final de campionat.
Justin Junior Mengolo (19 ani, 1.82 metri, 77kg) şi-a început cariera la Sanaga, în ţara sa natală, în urmă cu cinci sezoane. În iulie 2010, fotbalistul, pe atunci de doar 16 ani, a fost convocat la naţionala U23 a statului Camerun, alături de care a participat la un turneu amical în Egipt. Selecţionerul Dieudonné Nké a rămas impresionat de calităţile jucătorului, pe care l-a chemat, în toamna aceluiaşi an, la o competiţie similară, în Venezuela, la care au mai luat parte, pe lângă ţara gazdă, şi Trinidad-Tobago, Nicaragua, Ecuador şi Panama.
În 2011, Junior Mengolo a făcut pasul la Etoile Sportiv du Sahel, în Tunisia, formaţie pentru care a strâns 16 meciuri în sezonul precedent. În tot acest timp, atacantul – impresariat de Mihai Joiţa, cel care l-a adus la Ploieşti şi pe tunisianul Hamza Younes – a rămas în vedere selecţionatei de tineret a Camerunului, pentru care a jucat la mai multe turnee internaţionale.

www.fairplaydeprahova.altphel.ro