La prima editie a Bursei Locurilor de Munca pentru Tineret s-au cautat ingineri

In intreaga tara, inclusiv la Ploiesti, s-au desfasurat, ieri, „Burse ale Locurilor de Munca pentru Tineret”, destinate persoanelor cu varste de pana in 35 de ani care doresc sa se angajeze. Manifestarea a avut loc in cadrul Zilelor Tineretului – eveniment derulat la nivel national in perioada 2-9 mai, din initiativa Ministerului Tineretului si Sportului.
Pentru prima data in Prahova, o astfel de bursa a fost organizata, ieri, la Ploiesti, intre orele 9.30-13.00, de catre Directia Judeteana de Tineret si Sport, prin Casa de Cultura a Studentilor ( CCS ) din municipiu, in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova. Evenimentul a avut loc la sediul CCS Ploiesti, unde 25 de angajatori din judet si-au expus oferta, numarul locurilor de munca puse la dispozitia celor interesati fiind de cateva sute. Printre cei mai cautati au fost tinerii cu specializari in domeniul ingineriei: inginer autocad, inginer utilaj, inginer programator, inginer in domeniul forajului, inginer tehnolog, inginer in domeniile mecanic si electric etc. De exemplu, reprezentantii SC UZUC SA au oferit trei posturi pentru studenti sau absolventi ai Facultatii de Inginerie Mecanica si Electrica, dar si posturi de cazangiu si sudor (pentru aceste meserii firma fiind dispusa sa ofere un stagiu de formare de cateva luni ).
SC Timken Romania a pus la dispozitie posturi de inspectori, in timp de Johnson Controls a oferit peste 200 de locuri de munca pentru confectioneri, asamblori articole din textile si pentru muncitori necalificati in industria confectiilor. Firmele de asigurari au asteptat tinerii care doresc sa lucreze ca broker, consultant sau agent asigurari, manager agent, asistent manager. Alte posturi disponibile au fost destinate muncitorilor calificati in meserii precum zugrav, electrician, zidar, sudor, dar si muncitorilor necalificati. La randul lor, reprezentatii AJOFM au comunicat oferte ale mai multor firme din judet si o alta cuprinzand aproximativ 100 de posturi in strainatate in inginerie, in domeniile medical, gastronomic, aviatie si altele. Cei cativa angajatori cu care am stat de vorba ne-au spus ca sunt in cautarea unor angajati care sa cunoasca bine meseria, sa fie seriosi si sa aiba chef de munca. Unii angajatori au avut si oferte de munca part-time pentru studenti si nu numai, altii au venit cu propuneri atractive cum ar fi stagii de formare gratuite sau pachete salariale avantajoase.
Cei aproximativ 500 de tineri care au participat la aceasta bursa a locurilor de munca au lasat angajatorilor 900 de CV-uri, iar aproximativ 100 de participanti au fost selectati inca de ieri, in vederea angajarii ( circa 60 cu studii medii, restul avand studii superioare ). La manifestare au fost prezenti si reprezentanti ai Centrului Regional Ploiesti subordonat Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, ei oferind informatii tinerilor dispusi sa lucreze si in strainatate despre cum pot evita sa devina victime ale traficului de persoane. La aceasta Bursa a Locurilor de Munca au fost asteptati si tinerii cu varste intre 14 si 18 ani pentru a afla, inca de pe acum, ce meserii sunt cerute pe piata muncii si care sunt cerintele angajatorilor.
A.M.