Echipa de baschet a Colegiului National „Mihai Viteazul” Ploiesti a castigat faza pe tara a Olimpiadei Nationale a Sportului Şcolar. In marea finală, baschetbalistii pregatiti de profesorul Nicolae Băcanu au invins, cu 78-74, pe LPS Banatul Timisoara.

Pentru al doilea an consecutiv, oraşul Ploieşti a triumfat la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar. După CNILC, în 2012, a venit rândul echipei de baschet a LMV, antrenată de Nicolae Băcanu, să culeagă laurii la turneul final desfasurat in Trivale. După victorii pe linie în faza grupelor, 78-73, cu LPS Iasi, 70-65, impotriva lui Tudor Vianu Bucuresti, şi 81-69, in compania lui Dragoş Vodă Sighetul Marmaţiei, jucătorii ploieşteni au trecut, în semifinale, cu 64-54, de LPS Viitorul Piteşti. In ultimul act, la capătul unui meci echilibrat, decis, însă, de banca mai lungă a ploieştenilor, Neagu şi compania s-au impus, scor 78-74, în faţa lui LPS Banatul Timisoara.

„A fost un turneu epuizant, dar băieţii s-au pregătit excelent şi au reuşit să câştige competiţia. Ne-am aşteptat la jocuri strânse, pe muchie de cuţit, iar jucătorii mei au ştiut să reacţioneze în momentele dificile”, a declarat profesorul Nicolae Băcanu.

LMV Ploieşti a dat şi doi jucători în echipa turneului. Ştefan Neagu, autor a 57 de puncte în victoria cu Sighetul Marmaţiei, a fost declarat MVP-ul întrecerii, iar Andrei Ene a fost desemnat cel mai bun recuperator.

www.csuasesoft.ro