• Un ou de Paşti din ciocolată, înalt de şase metri, a fost preparat anul acesta în Argentina de mai mulţi copii ajutaţi de câţiva patiseri. Evenimentul s-a petrecut în oraşul Miramar – o staţiune balneară de pe litoralul Oceanului Atlantic, la 450 de kilometri la sud de Buenos Aires. Oul a fost creat pe baza unei reţete care necesită 4,5 tone de ciocolată. Walter Aragones, un maestru patiser şi ciocolatier, a spus că “două bârne din ciocolată”, lungi de trei metri, şi alte “dispozitive” din ciocolată, au asigurat “fundaţia” acestui ou uriaş.
• Cel mai mare ou din lume a fost scos la licitaţie, recent, de Casa Christie’s pentru suma de 104.482 dolari. Acesta are diametrul de 21 de centimetri şi înălţimea de 30 de centimetri. Oul este fosilizat şi provine de la pasărea-elefant, cea mai mare care a existat pe Terra, fiind descoperit de arheologi la începutul secolului al XIX-lea. Pasărea-elefant este o specie dispărută ce ajungea la 3,4 metri înălţime şi la o greutate de 400 de kilograme. Potrivit cercetătorilor, aceste exemplare au dispărut între secolele al XIV-lea şi al XVII-lea, din cauza vânării lor excesive.