Mâine, 23 aprilie, va avea loc un concert simultan în 5 oraşe din Europa (Londra-Marea Britanie, Sastamala-Finlanda, Adana-Turcia, Ploieşti-România) oferit de coruri de copii. Aceştia vor interpreta cântece populare ale copiilor, în 10 limbi diferite. Toate concertele vor fi sincronizate şi vor fi transmise în direct, prin intermediul Internetului.

Concertul reprezintă punctul culminant al unui proiect educaţional finanţat din fonduri europene care utilizează cântece ale copiilor, în zece limbi europene, ca mijloc de stimulare a elevilor pentru învăţarea limbilor străine, pentru a-i familiariza cu elemente de cultură europeană şi pentru a le dezvolta abilităţile lingvistice şi muzicale.

Şcolile din Europa care participă la concert sunt implicate în proiect şi au utilizat cântecele şi numeroase activităţi interesante care au la bază cântecele.
Puteţi vedea corurile, în direct, pe 23 aprilie 2013, începând cu ora 16.00, la adresa de Internet: https://folkdc.eu/synchronousconcert/. Locaţia concertului, în Ploieşti, este Sala Europa, din Palatul Administrativ al Judeţului Prahova.

În România, Şcolile Gimnaziale “Mihai Eminescu”, “George Coşbuc” precum şi Liceul de Artă “Carmen Sylva” au fost primele care au utilizat activităţile din proiect.
Cântecele româneşti vor fi interpretate în concert de corurile de copii din Spania şi Finlanda iar corul din Ploieşti, alcătuit din copii de la Liceul de artă “Carmen Sylva” şi Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, sub conducerea dirijorului Nae Mihai, va interpreta cântece în limbile Suedeză, Spaniolă, Turcă şi Română.

Renumita solistă Adela Dumitrache Dumitru, profesor asociat la catedra de Canto a Liceului de Artă “Carmen Sylva” va susţine un recital în cadrul concertului.