Primaria municipiului Ploieşti informeaza ploiestenii ca agentii economici, institutiile publice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale, intreprinderile familiale au obligatia de a obtine autorizatie din partea municipiului Ploiesti prin Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti, pentru colectarea, transportul si valorificarea deseurilor reciclabile din fluxul celor municipale, provenite de la toti producatorii/detinatorii de deseuri din municipiciul Ploiesti, in conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 103/29.03.2013

Acestia se vor adresa Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiesti, Serviciului Salubritate si Protectia Mediului/Biroul Protectia Mediului, telefon 0244-541071 interior 110 sau 120 pentru eventuale clarificari. De asemenea trebuie sa depuna documentele obligatorii conform Formularului 1 din Procedura de autorizare ce constituie Anexa 1 la H.C.L. nr. 103/2013.

Desfasurarea activitatilor de colectare transport si valorificare a deseurilor reciclabile provenite din fluxul celor municipale, fara autorizatie, se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 10.000-20.000 lei.

Mai facem cunoscut ca municipiul Ploiesti asigura prin operatorul de salubritate S.C. Rosal Grup S.A. sistemul de salubrizare pentru realizarea activitatilor de colectare selectiva a deseurilor (pentru cele trei fractii hatie/carton, plastic/metal, sticla) de catre toti utilizatorii din municipiul Ploiesti prin realizarea de platforme destinate colectarii selective, amplasarea pe domeniul public a containerelor tip IGLOO de o capacitate de 2,5 mc. si asigurarea de saci la persoanele fizice de la case si la unele blocuri.

Preluarea de catre persoanele fizice a deseurilor din sistemele de colectare selectiva publice, puse la dispozitie de municipiul Ploiesti este interzisa si se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 600-1.000 lei si sanctiune complementara, confiscarea acestor deseuri.