La data de 1.04.2013, la sediul Poliției orașului Breaza s-a prezentat o femeie din localitate care a reclamat faptul că, în ziua de 12.03.2013 în jurul orelor 12,30, a fost apelată pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind fiul său și care i-a spus că a avut un accident de circulație în Franța.
Pentru a nu fi arestat, ”fiul” i-a cerut femeii suma de 5.000 de euro, pentru a despăgubi victima accidentului.
Pentru întărirea convingerii cu privire la veridicitatea aspectelor prezentate telefonic, reclamanta a discutat la telefon cu un al doilea bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului. ”Avocatul” i-a solicitat remiterea prin intermediul unui servciu de transfer rapid a sumei de 10 000 euro, aceasta fiind necesară despăgubirii persoanei accidentate.
Fără a verifica în vreun fel aspectele prezentate, din cauza stării emoționale create de primirea acestei vești, femeia a depus banii în patru tranșe, conform indcațiilor primite telefonic.
La fiecare operațiune efectuată, angajații unităților bancare i-au adus la cunoștință femeii că este posibil să fie victima unei înșelăciuni, fiindu-i înmânată în acest sens o atenționare privind fraudele pe Internet sau câștiguri prin loterii, însă aceasta a solicitat în continuare virarea sumelor de bani către numele indicat telefonic.
Ulterior, reclamanta a luat legătura telefonic cu fiul său care lucrează în Franța, acesta comunicându-i că nu a fost implicat în niciun eveniment rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii înșelăciune, cercetările fiind continuate în vederea depistării autorilor și luării măsurilor legale.