Cei 350 de elevi ai Şcolii generale nr. 2 din oraşul Boldeşti-Scăeni au primit, ieri, un cadou de Paşti din partea autorităţilor locale şi a celei mai mari companii petroliere din România.
După donaţia făcută municipiului Ploieşti, prin cedarea clădirii OMV Petrom situată în centrul oraşului în vederea realizării unui spital de pediatrie, compania petrolieră a acordat o sponsorizare Primăriei oraşului Boldeşti-Scăeni pentru construirea celei mai mari baze sportive din localitate.
Potrivit primarului oraşului Boldeşti-Scăeni, Constantin Bucuroiu, investiţia a costat circa 27.000 de euro, majoritatea fondurilor fiind asigurate din sponsorizarea venită de la OMV Petrom. Ieri, a avut loc inaugurarea bazei sportive, în prezenţa reprezentanţilor sponsorului, a primarului Constantin Bucuroiu, a consilierilor locali, precum şi a consilierului judeţean Rareş Enescu. Elevii şcolii care beneficiază de cea mai mare bază sportivă din Boldeşti- Scăeni – cartierul Scăeni – au avut ocazia, după evenimentul oficial, să „testeze” terenul de minifotbal cu gazon artificial, dar şi pe cele de volei, de handbal, de baschet şi de tenis de câmp.
Constantin Bucuroiu, edilul din Boldeşti, ne-a declarat, ieri, că şi locuitorii oraşului vor putea să facă mişcare pe terenurile bazei sportive, contra cost, dacă reprezentanţii Consiliului de Administraţie al şcolii vor lua această decizie.
După semnarea contractului de sponsorizare, în luna decembrie 2012, lucrările pentru realizarea bazei sportive au început la mijlocul lunii martie 2013, pentru ca, o lună mai târziu, să fie deja gata.
V.S.