La data de 08.04.2013, polițiștii din cadrul Sectiei nr. 1 Ploiești s-au sesizat din oficiu despre existența unui conflict între mai multe persoane și un angajat al unui centru de primire fier vechi.
În urma primelor verificari efectuate, s-a stabilit faptul ca a avut loc un conflict verbal, generat de faptul ca angajatul centrului de colectare i-a cerut unui client sa faca un scăzământ, motivând că deșeurile depuse la centrul de colectare sunt murdare de pământ, lucru care l-a nemulțumit pe acesta.
Clientul ținea în mana dreapta un ciocan cu care l-a amenințat pe angajatul centrului de fier vechi că-l lovește. S-a procedat la imobilizarea persoanei in cauză și la deposedarea de obiectul contondent.
Angajatul centrului a declarat faptul că nu dorește să formuleze plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.
Persoanele implicate în conflict au fost conduse la sediul secției, unde au fost sancționate contravențional, iar agresorului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de port ilegal de armă albă.