Cazinoul din Sinaia intra in circuitul turistic al Vaii Prahovei

Incepand de sambata, 27 aprilie, unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe Valea Prahovei ce va fi deschis pentru prima data vizitatorilor – dupa un secol de existenta – va fi Cazinoul din Sinaia. Astfel, cel mai important centru de conferinte va fi integrat permanent, alaturi de Castelul Peles si Manastirea Sinaia, in circuitul turistic de vizitare.
Daca pana in prezent era accesibil doar pentru organizarea conferintelor si a diferitelor evenimente culturale, incepand de sambata, alaturi de obiectivele turistice importante ale orasului Sinaia, Cazinoul va fi deschis pentru vizitatori. Potrivit reprezentantilor Primariei Sinaia, cei interesati vor avea posibilitatea sa viziteze spatiile din incinta cladirii contra cost, astfel: pe palierul principal – Foaierul, Sala de Teatru, Cabinetul “Baronul de Marçay”, Sala Oglinzilor, Cabinetul Verde, Sala Baccara, Sala “Printul Dimitrie Ghica”, iar pe palierul secundar, spatiile din cadrul Galeriei Regale – “Carol I”, “Ferdinand”, “Regina Maria”, “Stefan Luchian” si “Nicolae Grigorescu”. Un important punct de atractie il vor reprezenta cele peste 500 de lucrari de arta din pinacoteca si din cadrul expozitiilor cu caracter temporar, inclusiv donatiile pictorilor Augustin Costinescu, Mihail Gavril, Bogdan Mihai Radu, sau expozitiile cu caracter temporar cu operele lui Cornel Vana, Calin-Raul Anton, Rares Kerekes.
Tururile de vizitare sunt asistate de ghizi instruiti sa prezinte activitatile din incinta cladirii desfasurate de-a lungul celor 100 de ani de functionare, iar programul in care cazinoul va fi deschis publicului este saptamanal, incepand de miercuri pana duminica, in intervalul orar 10.00-18.00, in serii de cate 40 de minute. Tarifele sunt cuprinse intre trei lei si cinci lei pentru Galeria Regala, un tur de vizitare complet costand intre 10 si 15 lei de persoana. Vizitatorii vor putea avea si clipe de relaxare, la Cafeneaua Regala din incinta Cazinoului, unde vor putea consuma ciocolata regala cu scortisoara si cafeaua regelui Carol I, cu note de frisca si coniac.

V.STOICA