La finalul saptamanii trecute, la Poreč, in Croatia, au debutat probele Campionatului Mondial de scrima pentru cadeti si juniori, competitie care se va incheia pe 15 aprilie. In primele doua zile ale campionatului s-a desfasurat si proba feminina de floreta la cadete, la care printre cele patru reprezentante ale Romaniei s-a numarat si Corina Damaschin, sportiva a clubului Petrolul Ploiesti, pregatita de antrenorul Stefan Moldanschi.
Dupa ce in urma cu o luna s-a situat pe locul 39 la Campionatul European de cadete, sportiva ploiesteana, in varsta de 17 ani, s-a descurcat mult mai bine la Campionatul Mondial, competitie la care a participat in premiera.
In grupa preliminara, Corina a castigat patru dintre cele sase meciuri disputate, situandu-se pe locul al doilea, obtinand calificarea in faza eliminatorie, la care au avansat 59 dintre cele 73 de sportive prezente la campionat.
In primul tur din faza a doua a competitiei, sportiva ploiesteana a invins-o clar pe Thalia Ping Lee, din Singapore, scor 15-9, dupa care a obtinut calificarea in optimile de finala, trecand, la limita, scor 11-10, de Ljubica Brankovic, din Serbia. Corina, insa, a ratat prezenta intre primele opt sportive ale lumii, dupa ce a pierdut categoric, scor 3-15, cu Erica Cipressa (Italia), cea care avea sa castige medalia de bronz.
Astfel, eleva antrenorului Stefan Moldanschi a incheiat competitia pe locul 14, un rezultat foarte bun pentru aceasta, la ultimul sau sezon la categoria cadete.
Campioana a devenit Viktoria Schmel-Mesteri, din Ungaria, care castigase si titlul european, aceasta invingand-o in finala pe Sabrina Massialas, din SUA, cu scorul de 15-11. Din Romania, Maria Boldor, de la Steaua Bucuresti, s-a situat pe cea mai buna pozitie – locul al noualea.
„Locul 14 la Campionatul Mondial din 73 de concurente inseamna un rezultat nemaipomenit pentru Corina. Nu este foarte usor sa ajungi atat de sus la un campionat de o asemenea anvergura, iar aceasta demonstreaza ca merge din bine in mai bine, ceea ce ne bucura”, ne-a declarat antrenorul Stefan Moldanschi.
Petre APOSTOL