O patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, în cooperare cu lucrători din cadrul Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură, filiala Muntenia Ploiești, în timp ce desfăşura activităţi de prevenire şi combatere a actelor de braconaj piscicol în zona Barajului Măneciu din jud. Prahova, au surprins două persoane care pescuiau ilegal.
Trecând la identificarea şi cercetarea faptei ilicite, jandarmii au stabilit că, Constantin C. de 46 de ani și Vichente C. de 53 de ani, ambii domiciliați în com. Măneciu, judeţul Prahova, pescuiau pe luciul de apă al Barajului Măneciu, cu ajutorul unei plase de pescuit tip” SETCĂ”, neautorizată, cu lungimea de 28 m, lățimea de 3,28 m și mărimea ochiurilor de 2×3 cm, interzisă de lege. În momentul surprinderii celor doi, s-au descoperit în plasa mai sus menționată șapte pești, respectiv pești din specia clean și cinci specia caras.
Menționăm că persoanele depistate nu erau autorizate să efectueze activități de pescuit comercial și nu dețineau unelte și scule autorizate în acest sens.
Celor în cauză, li s-au întocmit dosar cu acte premergătoare pentru faptele susceptibile a fi: “pescuit prin orice metode a reproducătorilor în perioada de prohibiţie, în zonele de reproducere naturale”, „pescuit comercial în habitatele piscicole naturale prin orice metode şi mijloace a peştilor în perioada de prohibiţie”, „deţinerea şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizate de unelte de pescuit comercial” şi „pescuit cu unelte şi scule neautorizate”. Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte în vederea continuării cercetărilor.