Polițiștii din Urlați au fost sesizați de un bărbat din localitate cu privire la faptul că în noaptea de 31.03/01.04.2013, persoane necunoscute i-au sustras 25 de spalieri din curtea locuinței sale.
La fața locului s-a deplasat echipa operativă care a procedat la efectuarea cercetării la fața locului.
În același timp, un alt bărbat din localitate a sesizat telefonic polițiștii cu privire la faptul că în aceeași noapte, persoane necunoscute au pătruns în locuința vecinului său, de unde au sustras un polizor unghiular, articole de încălțăminte și alte bunuri alimentare și nealimentare.
În cadrul verificărilor și investigațiilor efectuate, echipa de siguranță publică a observat două persoane care, la vederea polițiștilor, au abandonat un sac din rafie pe care îl aveau asupra lor și au fugit asigurându-și astfel scăparea. Cu ocazia examinării bagajului abandonat s-a constatat că în acesta se găsesc bunurile reclamate ca sustrase din locuința.
Continuându-se investigațiile s-a stabilit că posibilii suspecți ai faptelor sunt doi tineri de 21 de ani din Urlați, care au fost reținuți pentru 24 de ore.
Ulterior au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Ploiești a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile față de unul din tineri și obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu față de celălalt.
Cercetările sunt continuate de lucrătorii Poliției Urlați în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor doi.