Organizează – în PLOIEŞTI, BUCUREŞTI, TÂRGOVIŞTE, CLUJ şi CONSTANŢA – cursuri de iniţiere, specializare şi perfecţionare în diverse tehnici de artă florală adresate unor categorii diverse de persoane interesate, începând de la cele pasionate de flori şi aranjarea acestora şi până la profesionişti în domeniu:
1. Persoanelor care au drept hobby realizarea de aranjamente florale (cu o secţiune specială pentru copii)
2. Persoanelor care doresc să se reorienteze profesional (şomeri) şi celor defavorizate (persoane cu handicap)
3. Persoanelor care lucrează deja în florării, dar şi în cadrul unor firme de organizări evenimente sau hoteluri
4. Persoanelor interesate să dezvolte o afacere privind aprovizionarea şi desfacerea de flori tăiate şi plante cultivate în scopuri comerciale, în colaborare cu firma parteneră Heemskerk Flowers din Olanda
Tematica generală a cursurilor vizează:
• Predarea noţiunilor de bază privind semnificaţia diverselor flori, îmbinarea diverselor tipuri de flori , respectarea principiilor artistice privind liniile, proporţiile, simetria, asimetria etc
• Tehnici de prelucrare a materialului vegetal şi de utilizare a accesoriilor în aranjamentele florale
• Tehnici de execuţie a buchetelor şi a aranjamentelor cu diverse destinaţii
• Tendinţe actuale în arta florală
• Conservarea şi păstrarea aranjamentelor florale în condiţii optime
• Aprovizionarea cu materii prime şi accesorii, în baza parteneriatului cu firma Heemskerk Flowers din Olanda.
Cursanţii vor fi organizaţi în grupe de minimum 5 persoane şi de maximum 15 persoane, astfel încât să se asigure un cadru optim de însuşire atât a noţiunilor teoretice (seminarii), cât şi a celor practice (demonstraţii).

Pe durata cursurilor, stabilită în conformitate cu legislaţia în vigoare, cursanţilor le vor fi asigurate toate accesoriile şi materialele necesare deprinderii diverselor tehnici de realizare a aranjamentelor florale, iar aranjamentele realizate vor putea fi luate acasă.
Persoanele interesate pot parcurge un stagiu complet de pregătire, pornind de la nivelul de iniţiere până la cel de perfecţionare. La finalizarea fiecărui stagiu, cursanţilor le vor fi eliberate, după caz, certificate şi diplome de absolvire, recunoscute de ministerele Muncii şi Educaţiei şi acceptate la nivel internaţional.
Dintre absolvenţii cursurilor de specializare şi perfecţionare, cei mai buni vor avea ocazia efectuării unui stagiu de pregătire în străinătate, realizat în colaborare cu firma parteneră a Academiei de Artă Florală.

Preţul pentru diversele tipuri de cursuri sunt stabilite în funcţie de durata programului de pregătire ,dar şi de accesul la experienţa şi expertiza unor renumiţi specialişti în domeniu. Pentru cei care optează pentru un pachet complet de cursuri de iniţiere şi specializare vor fi acordate reduceri. De asemenea, clienţii existenţi ai firmei Heemskerk Flowers care optează pentru înscrierea la unul dintre cursurile organizate vor beneficia de reducere de preţ de maximum 30 la sută.

ÎNSCRIERI, la următoarea adresă de e-mail: infosiati@gmail.com