Petrolul Ploiesti – Dinamo Bucuresti , astazi, ora 21,30

Petrolul a pus „frana” parcursului perfect, ca numar de puncte adunate, in primele doua meciuri oficiale din 2013, cu o remiza, la Rapid, scor 0-0, la capatul unui joc care l-a nemultumit, din nou, ca si la precedentele meciuri, pe antrenorul Cosmin Contra.
Acesta a acuzat o oarecare lipsa de vointa, de motivatie, cativa dintre jucatorii de atac, precum Mojica si Grozav, apoi noul intrat Hamza fiind apatici si indolenti!
Cum Grozav face parte din planurile lui Piturca pentru partidele cu Ungaria si Olanda, nu s-ar pune problema ca acesta sa fie inlocuit, Gicu avand parte de un duel special la acest meci, chiar cu unchiul sau, Cornel Talnar, antrenor la Dinamo. Practic, Grozav ar putea fi redistribuit in pozitie centrala, in spatele varfului Bokila, iar pe flancul stang sa apara francezul Sauvadet, un jucator bataios, care-i place lui Contra.
O alta modificare posibila este la nivelul mijocasilor centrali, unde ar putea „primi minute” in teren si francezul Mustivar, neutilizat deloc in primele trei meciuri, de asemenea un fotbalist care poate primi sanse fiind si Cristescu, si el „uitat” pe banca de rezerve in ultimul timp.
In absenta lui Achim, inca accidentat, linia aparatorilor este „intangibila”, fiind putin probabil ca antrenorul Cosmin Contra sa faca mai multe modificari decat cele enuntate mai sus.
La Petrolul, tensiunea acestui meci s-a facut simtita din plin, zilele de dupa meciul cu Rapid fiind pline cu sedinte, intre staf, conducere si jucatori, un alt element „in plus” fiind acela ca, pentru acest duel, tehnicianul Cosmin Contra a decis sa se efectueze doua zile de cantonament centralizat, in loc de una, ca de obicei. In contextul luptei pentru primele locuri in clasament, o victorie pentru galben-albastri este obligatorie, inainte de alte doua meciuri foarte dificile, cu CFR Cluj si Pandurii.
Un stadion plin (biletele sunt vandute de cateva zile), o atmosfera cum numai pe „Ilie Oana” poate fi, un meci al ambitiilor, pentru ca nu trebuie uitat ca principalul sponsor al galben-albastrilor, Florian Walter, este fost actionar dinamovist, plata salariilor „la zi” inainte de acest duel cu Dinamo si faptul ca jucatorii sunt un pic (mai mult) „datori” fata de fani – sunt tot atatea ingrediente pentru a spera la un suces al gazarilor. Nu va fi deloc usor, in conditiile in care si la Dinamo sunt ceva atuuri, cum ar fi schimbarea actionariatului, meciul 500 pentru Danciulescu, maximum de puncte in retur…
Oricum, 100%, Petrolul – Dinamo este un derbi!

Amical cu Slobozia

Dupa meciul cu Dinamo, jucatorii Petrolului vor avea doua zile libere, desigur exceptie facand fotbalistii plecati la loturile nationale, deloc putini (Mojica, Yamissi, Zahiri, Alcenat, Grozav). Apoi, saptamana viitoare, cand campionatul este intrerupt datorita meciurilor sustinute de echipele reprezentative, Petrolul si-a programat un meci amical, vineri sau sambata, ploiestenii urmand sa dea piept cu Unirea Slobozia (divizionara secunda are pauza in etapa viitoare).
Marian DIMA