Tabloul mediatorilor a fost actualizat

Consiliul de Mediere a anunţat, pe site-ul propriu, că a fost actualizat tabloul mediatorilor autorizaţi, fiind excluşi din listă cei suspendaţi. De asemenea, data de 19 martie 2013 a fost termenul-limită pentru semnalarea, de către cei interesaţi, a eventualelor erori de redactare sau de neconformitate. Acest document urmează, acum, a fi imprimat în format broşură. Totuşi, Consiliul de Mediere intenţionează ca, înainte de a da „bun de tipar”, documentul să fie consultat încă o dată de către cei interesaţi, în vederea corectării eventualelor erori de redactare.

Garda de Mediu a dat amenzi de peste 45 milioane de lei

În cursul anului anterior, inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat peste 64.000 de controale privind respectarea legislaţiei în domeniul habitatelor naturale, biodiversităţii şi ariilor protejate. De precizat că 944 dintre controalele amintite au fost declanşate în urma sesizărilor primite de instituţia respectivă din partea cetăţenilor.
În urma deficienţelor constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale însumând peste 45 milioane de lei, precum şi întocmirea a 53 de sesizări penale. Totodată, au fost emise 167 de dispoziţii de sistare a activităţii tot atâtor firme, iar în cazul altor 22 firme, a fost luată măsura suspendării autorizaţiei/acordului de mediu.

Pomicultura, în plin proces de modernizare

Deţinătorii de livezi din România produc, anual, aproximativ 1,2 milioane tone de mere şi prune, conform datelor Ministerului Agriculturii. Aceste fructe sunt urmate de cireşe şi vişine, producţia totală a acestora fiind de 140.000 de tone, anual, după care urmează perele, cu o producţie anuală de 50.000 de tone. Potrivit specialiştilor, pomicultura românească a început, treptat-treptat, să se modernizeze putând asigura, într-un an favorabil din punctul de vedere al condiţiilor pedoclimatice, aproximativ 60 la sută din necesarul de consum intern de fructe.