Secția de Poliție nr. 4 din Ploiești a fost sesizată telefonic, prin SNUAU 112, despre faptul că, pe strada Sabinelor, avea loc un conflict între două persoane, una dintre ele având un cuţit.
În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat o patrulă mixtă de siguranță publică, care s-a întâlnit cu apelantul – un ploieștean de 56 ani. Acesta a relatat că a avut o discuţie cu un vecin de-al său, după care acesta din urmă l-a amenințat cu un cuţit pe el și pe fiica sa că o să-i taie, că o să le dea foc la apartament şi la maşinile personale. Ulterior, a plecat către piaţa ”Mihai Bravu”.
În scurt timp, vecinul – un bărbat în vârstă de 60 ani – a fost depistat, asupra sa fiind găsit și cuţitul, cu lama de 20 cm. A fost condus la sediul secţiei de poliţie, unde i s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi port ilegal de armă albă. În continuare, a fost internat în Secţia ”Psihiatrie” a Spitalului de Urgenţă Ploieşti, întrucât era cunoscut cu afecţiuni neuropsihiatrice.