* “Nou-nascutul are nevoie de trei lucruri: caldura bratelor mamei, mancare si siguranta data de prezenta mamei. Toate acestea sunt satisfacute prin alaptare”, spune dr. Grantly Dick- Read, obstetrician britanic si sustinator al nasterii naturale. Compozitia laptelui matern ofera nou-nascutului o protectie eficienta impotriva infectiilor. Chiar si alaptarea partiala in primele zile de la nastere are capacitatea de a reduce cu mai bine de 50% riscul infectiilor, in special in randul copiilor nascuti prematur, informeaza Infomaterna.ro.

* Exercitii fizice care ard rapid grasimile. Vrei sa arzi calorii in mod rapid si sanatos? Cel mai usor este sa faci cateva exercitii fizice chiar la tine acasa. Iata ce iti propunem noi! Indicate pentru a slabi sunt exercitiile energice, care se executa pe muzica antrenanta. “Exercitiile efectuate rapid, timp de 10-15 minute zilnic, asociate cu o alimentatie echilibrata, te ajuta sa slabesti in medie doua kilograme pe luna”, afirma instructorul de fitness Simona Brancusi. Nu uita ca, inainte de a incepe programul de exercitii, sa faci cateva miscari de incalzire: rotiri de cap, aplecari si indoiri laterale de trunchi. Poti incerca sa efectuezi intai exercitiile pentru partea superioara a corpului si apoi pentru cea inferioara.

* Exercitiile fizice pot contribui la fortificarea inimii, la scaderea tensiunii arteriale si la diminuarea nivelului de stres, toti factori importanti in controlul diabetului si prevenirea complicatiilor acestei boli. Frecventa, intensitatea si durata exercitiilor trebuie adaptate la conditia fizica si la starea de sanatatea a fiecarui pacient diabetic. De aceea, inainte de a incepe un program de exercitii fizice, pacientii trebuie sa mearga la medicul specialist pentru un examen fizic amanuntit. O evaluare a starii de sanatate si a conditiei fizice va ajuta medicul specialist sa indice programul de exercitii fizice potrivit. De exemplu, pentru incalzire – exercitii de intindere, flectare si rotatie care pregatesc pentru antrenament prin intinderea muschilor si ligamentelor. Incalzirea creste, de asemenea, frecventa cardiaca, ceea ce va preveni ametelile sau alte simptome.

* Cercetatorii Institutului Radiologic Stiintific din Japonia au ajuns la concluzia ca mestecatul gumei stimuleaza gandirea, capacitatea de concentrare si imbunatateste timpii de reactie ai creierului. Potrivit site-ului independent.co.uk, in urma unui studiu la care au participat mai multi voluntari carora le-a fost scanat creierul, cercetatorii au descoperit ca barbatilor si femeilor care mestecau guma le-au fost de ajuns 493 milisecunde pentru a reactiona la stimuli, in timp ce acelora care nu mestecau guma le-au trebuit 545 milisecunde. Testul a luat in considerare reactia cat se poate de rapida si precisa la schimbarile de orientare a unor sageti care apareau pe monitorul unui calculator.

* O terapie venita din indepartata Indie a capatat tot mai multa popularitate in ultimii ani in Romania: masajul cu pietre calde. Este un remediu excelent pentru stres, pentru oboseala si poate fi de un real ajutor in detoxifierea organismului. Daca tehnicile pe care le-ati incercat pana acum nu au reusit sa va scape de stres si de oboseala, trebuie sa incercati aceasta forma mai putin obisnuita de masaj, care nu se realizeaza cu mainile, ci cu pietre vulcanice incalzite la baie de aburi pana la o temperatura de 40-50 de grade Celsius. De ce este aceasta tehnica atat de speciala? Pentru ca imbina efectele terapeutice ale masajului cu cele ale caldurii si pentru ca stimuleaza punctele energetice ale organismului, asa-numitele puncte chakra, care sunt legate de anumite organe ale corpului.