* Depresia afecteaza 20% dintre persoanele de peste 65 de ani, dar de cele mai multe ori este ignorata si nediagnosticata. Psihologii avertizeaza insa ca depresia nu este o stare normala a procesului de imbatranire si poate avea consecinte grave la varstnici, in lipsa unui tratament adecvat. Batranetea este deseori insotita de boli cronice, dintre care cele mai frecvente sunt hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, diabetul si accidentele vasculare. Aceste boli cauzeaza, de obicei, scaderea capacitatii obisnuite de functionare, ceea ce poate fi factorul declansator al unei depresii la varstnici.

* Nu doar cantitatea caloriilor conteaza, ci si calitatea acestora. Potrivit studiilor, scortisoara ajuta la reglarea nivelului de glucoza si reduce pofta de mancare. Studiile au aratat ca este suficienta adaugarea unei jumatati de lingurita, zilnic, in mancare, ceai, cafea sau iaurt pentru a accelera metabolismul. De asemenea, studiul efectuat de cercetatorii de la Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din California a demonstrat ca ardeiul iute este un aliat de nadejde in curele de slabire, deoarece principala substanta care da gustul picant, ardeiului iute, capsaicina, ajuta la arderea grasimilor din corp, reduce pofta de mancare si accelereaza metabolismul, scrie Doctorulzilei.ro.

* Aveti probleme cu sistemul imunitar si de aceea raciti destul de repede? Cercetatorii americani sustin ca zincul joaca un rol vital in intarirea organismului. Aportul de suplimente de zinc poate reduce simptomele racelii si ar putea avea implicatii in crearea unui tratament impotriva infectiilor, mai spun specialistii americani. “Daca suferiti de un deficit de zinc atunci sunteti in dezavantaj deoarece sistemul de aparare este amplificat si deci nu functioneaza corespunzator. Zincul este benefic deoarece stopeaza actiunea unei proteine, lucru care previne inflamarea in exces”, a declarat coordonatorul studiului, Daren Knoell de la Ohio State University.