Oraşul Vălenii de Munte face parte dintre localităţile prahovene cele mai atractive, în opinia multor investitori, români sau străini, în pofida efectelor crizei economice prelungite. În rândurile următoare, vom oferi doar câteva argumente în acest sens. Ne vom referi, mai întâi, la compania Maspex Wadowice – cel mai mare producător de biscuiţi şi macaroane din Polonia – care construieşte la Vălenii de Munte o modernă fabrică având acelaşi profil de activitate. După cum ne-a confirmat primarul oraşului, Florin Constantin, până la sfârşitul lunii august 2013, când este programată intrarea în funcţiune a fabricii la întreaga capacitate, aici vor fi angajaţi aproximativ 150 de oameni, care provin atât din oraş, cât şi din comunele limitrofe.
În afara celei menţionate, alte două investiţii vor prinde contur pe platforma SC Industrial Parc din Vălenii de Munte. Este vorba, în primul caz, despre un om de afaceri din Cipru, care a închiriat aici o hală industrială în vederea construirii unei fabrici de confecţii textile, unde urmează să-şi găsească un loc de muncă aproximativ 250 de lucrători. Produsele realizate de aceştia vor fi destinate, în principal, exportului. De asemenea, alte circa 160 de locuri de muncă vor fi create, în viitorul apropiat, de către un investitor din Câmpina, care, într-o altă clădire închiriată în parcul industrial din oraş, urmează să monteze utilajele şi instalaţiile tehnologice pentru executarea diverselor tipuri de confecţii metalice.
„Pe lângă impozitele specifice încasate la bugetul local, un avantaj şi mai important pentru oraşul nostru este acela că, prin demararea unor astfel de investiţii, se va diminua semnificativ procentul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, procent care, în momentul de faţă, reprezintă aproximativ 5 la sută din totalul forţei de muncă active de la nivelul oraşului”, a adăugat primarul Florin Constantin.
D.CONSTANTIN