Calendaristic, primăvara ar fi trebuit să-şi intre pe deplin în drepturi, dar meteorologii au anunţat, pentru acest sfârşit de săptămână, cod galben şi portocaliu de vânt puternic, ger şi chiar ninsoare, inclusiv în jumătatea de nord a judeţului Prahova.
Fenomenele vizate de cele două avertizări emise de meteorologi şi transmise autorităţilor publice locale sunt intensificări de vânt, ninsori viscolite şi răcire accentuată, cel puţin în cursul zilei de astăzi, urmând ca Administraţia Naţională de Meteorologie să actualizeze datele şi să le transmită în teritoriu.
În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurate joi, a fost instituită permanenţa Comandamentului Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă la sediul Instituţiei Prefectului, în vederea gestionării eventualelor evenimente nedorite ce ar putea apărea pe perioada fenomenelor meteorologice clasificate cu cod galben şi portocaliu.
Pe de altă parte, cu toate că la mijlocul lunii martie au expirat contractele pentru deszăpezire, reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova au solicitat societăţilor care s-au ocupat în această iarnă de înlăturarea zăpezii de pe drumurile judeţene să fie pregătite pentru intervenţie, dacă va fi cazul. Fiecare dintre operatori a primit avertizările meteorologice, fiind purtate, de altfel, inclusiv discuţii telefonice cu reprezentanţii tuturor societăţilor de deszăpezire. Potrivit responsabililor din Consiliul Judeţean Prahova, firmele dispun atât de utilaje, cât şi de materialele antiderapante necesare pentru a interveni, dacă va fi cazul.
V.STOICA