In 2014, ansamblul de dansuri populare “Calabreaza” al Centrului Cultural “Ion Manolescu” din Breaza va implini 10 ani de la infiintare, iar autoritatile vor sa marcheze evenimentul printr-un spectacol grandios.
“Pe terenul din fata primariei, pe langa cele zece perechi de dansatori care participa la competitii nationale si internationale, vor dansa 50 de perechi formate din elevi din clasele V-VIII, iar alaturi de ei vom invita toti locuitorii pentru a dansa «Ca la Breaza». Speram sa strangem sute de oameni la eveniment, iar spectacolul sa fie unul demn de Cartea Recordurilor”, ne-a precizat directorul Centrului Cultural, Alexandru Cazan. Reprezentantii institutiei se pregatesc inca de pe acum pentru evenimentul de anul viitor. Acestia au luat initiativa de a realiza, cu ajutorul femeilor din oras, care au statutul de mester popular, costume populare pentru cinci scoli din localitate. “Ne dorim ca fiecare scoala sa aiba formatie de dans care sa participe la sarbatorirea a zece ani de la infiintarea ansamblului «Calabreaza»”, ne-a mai precizat interlocutorul nostru.
Copiii vor fi pregatiti de coregrafii Nicolae Chirita si Florian Zinca, iar acestia vor lucra impreuna cu Marian Iorga si Ninel Cazan – corepetitori. Ansamblul din Breaza are numeroase premii in palmares, iar recent a trecut de primele etape ale concursului “Romania Danseaza” (ce va fi difuzat la Antena 1 incepand cu 17 martie), ramanand, astfel, in cursa pentru marele premiu in valoare de 50.000 de euro.
Ana MAXIM